Το παιχνίδι παίζεται σε Αγία Πετρούπολη και Eurogroup

Σε δύο "γήπεδα" αναμένεται να συνεχισθεί σήμερα Πέμπτη το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους πιστωτές της, που μόνο παιχνίδι δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς τί διακυβεύεται. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη όπου αύριο Παρασκευή θα συναντήσει το Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα κληθεί να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup.

tsipras putin

Σε δύο “γήπεδα” αναμένεται να συνεχισθεί σήμερα Πέμπτη το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους πιστωτές της, που μόνο παιχνίδι δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς τί διακυβεύεται. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη όπου αύριο Παρασκευή θα συναντήσει το Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα κληθεί να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει στο αεροδρόμιο Pulkovo στις 12 το μεσημέρι και θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αύριο Παρασκευή, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Νωρίτερα, θα έχει παρέμβει στην ολομέλεια του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ήσυχο, και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.


Στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις από το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που βρίσκονται στη γερμανική σφαίρα επιρροής. Στο περιβάλλον όπου οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκονται σε τέλμα αλλά όπου Γιουνκέρ και Μέρκελ κάνουν προσπάθειες επανεκκίνησης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να “πάρει” από το σημερινό Eurogroup μια θετική δήλωση που μπορεί να αλλάξει το κλίμα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…