Newsroom

Newsroom

"Αίμα στο Χιόνι" – Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζo Νέσμπο

Ο Ούλαφ Γιόχανσεν ζει μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα του Όσλο και του αρέσουν πολύ οι ιστορίες. Ο Ούλαφ…

Ο Ούλαφ Γιόχανσεν ζει μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα του Όσλο και του αρέσουν πολύ οι ιστορίες. Ο Ούλαφ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος που αντιμετωπίζει κάποια «μικρά προβλήματα»: δεν έχει κανένα ταλέντο στις ληστείες, δεν μπορεί με τίποτα να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για να διαφύγει, δεν αντέχει τα ναρκωτικά και αποφεύγει τις πόρνες γιατί πολύ απλά τις ερωτεύεται. Η ζωή του όλη ανατρέπεται όταν το αφεντικό του τού αναθέτει μια νέα αποστολή: πρέπει να σκοτώσει τη σύζυγό του. Μόνο που ο Ούλαφ θα κάνει το λάθος να ερωτευτεί το υποψήφιο θύμα του.

Τo «Αίμα στο χιόνι» κυκλοφόρησε στη Νορβηγία, στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου. Στη Νορβηγία το πρώτο τιράζ των 140.000 αντιτύπων εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως. Ο δεύτερος τόμος του θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, σχεδόν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου έχει ήδη αγοράσει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Η θρυλική τραγουδοποιός Patti Smith διαβάζει το βιβλίο στην αμερικάνικη έκδοση σε audio book.

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Έγραψαν για το βιβλίο: 

«Ένα μεθυστικό κοκτέιλ: αίμα, εκδίκηση και ένας «ασυνήθιστος» δολοφόνος».
Independent

«Οι καλύτερες σκηνές δράσης της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας».
NPR

 «O πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της ιστορίας είναι ένα κινούμενο παράδοξο, μια εξαιρετικά περίπλοκη προσωπικότητα. Παρ’ όλα αυτά ο Nesbo καταφέρνει να συγκροτήσει έναν απόλυτα πιστευτό ήρωα – καθόλου μικρό κατόρθωμα. […] Η ιστορία απηχεί πολλές επιρροές: γκανγκστερικές ταινίες, σπαγκέτι γουέστερν, hard-boiled αστυνομικό και κοινωνικό μελόδραμα όπως οι Άθλιοι […] Οι συναισθηματικές νότες δεν λείπουν, ενώ στο συγκεκριμένο βιβλίο για πρώτη φορά ο Nesbo δίνει και μια ρομαντική χροιά στην ιστορία του. Το τέλος, ειδικά, είναι ένα σεμινάριο συγγραφικού στιλ».

Dagens Naringsliv
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…