Newsroom

Newsroom

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει και με την Αριστερή Πλατφόρμα (διαβάστε την πρότασή της)

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει και με την Αριστερή Πλατφόρμα, διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στην κατάθεση εναλλακτικού κειμένου σε…

syriza 99

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει και με την Αριστερή Πλατφόρμα, διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στην κατάθεση εναλλακτικού κειμένου σε σχέση με το ψηφισθέν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωσή της:

«Μόνο η Κομμουνιστική Τάση κατέθεσε εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο στην πρόταση της ηγετικής ομάδας, με αίτημα την άμεση κατάργηση των Μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους. Δυστυχώς η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας δεν το στήριξε και περιορίστηκε σε μια ελλειπή και άτολμη προσθήκη….

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από τη λεγόμενη διαπραγμάτευση, τόσο από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, όσο και από τους κόλπους της διασπασμένης ηγετικής πλειοψηφίας. Ταυτόχρονα όμως, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η πλήρης απροθυμία και αδυναμία των βασικών δυνάμεων της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης, πλην Κομμουνιστικής Τάσης, να αντιπροτείνουν ένα ξεκάθαρο και άμεσα εφαρμόσιμο εναλλακτικό σχέδιο ρήξης με τους εκβιαστές – δανειστές.

Χαρακτηριστικό αυτής της απροθυμίας είναι το γεγονός ότι η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας (Αριστερό Ρεύμα και Κόκκινο Δίκτυο), παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων, για άλλη μια φορά δεν πρότεινε ένα δικό της, εναλλακτικό κείμενο πολιτικής απόφασης, αλλά περιορίστηκε σε μια προσθήκη στην πολιτική απόφαση που πρότεινε η ηγετική ομάδα. Το γεγονός ότι αυτή η προσθήκη μειοψήφησε για μόνο 20 ψήφους (υπέρ 75 – κατά 95) αναδεικνύει τη βάσιμη δυνατότητα ένα εναλλακτικό αριστερό σχέδιο ρήξης να διεκδικήσει πλέον την πλειοψηφία στο κόμμα, δικαιώνοντας πολιτικά το αίτημα που έχει εκφράσει η Κομμουνιστική Τάση για την άμεση διεξαγωγή ενός δημοκρατικού έκτακτου συνεδρίου για αποφασιστική αλλαγή πολιτικής γραμμής.

Παρά τη σχετική παραπληροφόρηση των καναλιών, η μόνη Τάση που κατέθεσε στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση ένα εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο σε αυτό της ηγετικής ομάδας, υπέρ της ρήξης με τους δανειστές, της διαγραφής του χρέους και της άμεσης κατάργησης των Μνημονίων με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου του ΚΚΕ, ήταν η Κομμουνιστική Τάση. Το κείμενο αυτό, παρ’ ότι έλαβε τελικά μόνο τις ψήφους των δυο εκπροσώπων της Κομμουνιστικής Τάσης και εντελώς απαράδεκτα δεν ψηφίστηκε ούτε από τους επισήμως υποστηρικτές της «ρήξης» ηγετικούς συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του «Κόκκινου Δικτύου», έχει σε κάθε περίπτωση κερδίσει αξιοσημείωτη υποστήριξη στη βάση και τους υποστηρικτές του κόμματος : συνυπογράφεται από 153 στελέχη και μέλη (ανάμεσά τους και αρκετοί σύντροφοι από τη βάση της «Αριστερής Πλατφόρμας) από 35 διαφορετικές πόλεις και 75 Οργανώσεις Μελών, αλλά και από 350 ακόμα φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα με τη λαθεμένη στάση πολιτικής σκοπιμότητας και όχι αρχών που τήρησε στην ψηφοφορία για το εναλλακτικό κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας, οι εκπρόσωποι της Κομμουνιστικής Τάσης για μια ακόμα φορά τήρησαν μια συνεπή πολιτικά στάση στην ειδική ψηφοφορία για την (άτολμη) αριστερή προσθήκη που πρότεινε η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενο πολιτικής απόφασης, ψηφίζοντας υπέρ αυτής, αρνούμενη έτσι να τηρήσει τακτική «ίσων αποστάσεων» από την κύρια έκφραση της αριστερής πτέρυγας του κόμματος (ΑΠ) και την σοσιαλδημοκρατική ηγετική ομάδα.

Το εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης που μειοψήφησε έναντι της πολιτικής απόφασης που πρότεινε η ηγετική ομάδα, συνυπέγραψαν εκατοντάδες αριστερά μέλη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αρνήθηκε να υπερψηφίσει η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας, ήταν το ακόλουθο:

Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές – δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα Μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.

Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :

Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές. Να διαγραφεί το ληστρικό – όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή – κρατικό χρέος.

Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…