Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανής γκάφα της Τράπεζας της Αγγλίας – Έστειλε μέιλ με "κρυφό" σχέδιο για Brexit στην εφημερίδα Guardian

Σε ένα…μεγαλειώδες λάθος υπέπεσε η Bank of England. Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αποκάλυψε τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων…

1000 0

Σε ένα…μεγαλειώδες λάθος υπέπεσε η Bank of England. Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αποκάλυψε τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενα email της τράπεζας έφτασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Σε αυτό γνωστοποιεί την πρόθεσή της να καταρτίσει ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων μίας πιθανής εξόδου. Μάλιστα στο κείμενο περιγράφεται και ο τρόπος με τον οποίο η Κεντρική τράπεζα θα διαψεύσει την ύπαρξη αυτών των σχεδίων, αν αυτά διαρρεύσουν στον τύπο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της Τράπεζας πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι για την διαδικασία, που φέρει το κωδικό-όνομα «Project Bookend» οι αξιωματούχοι της BoΕ θα έπρεπε να καταστήσουν σαφές πως τα εν λόγω σχέδια δεν σχετίζονται με το δημοψήφισμα περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Υπάρχει δε η σημείωση ότι οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να αρκεστούν σε δηλώσεις του τύπου«εξετάζουμε διάφορα σενάρια σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Η υπόθεση ξεπερνά τα όρια της κωμωδίας καθώς στο εμπιστευτικό email υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα αποφυγής οποιασδήποτε δημοσίευσης του σχεδίου, προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω αναταραχή στις αγορές. Το όλο σχέδιο θα κατάρτιζε ο Τζον Κανλάιφ υποδιευθυντής του τμήματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της BoE. To email φέρει ημερομηνία «21 Μαΐου» και κατά λάθος απεστάλη στον αρθρογράφο του Guardian, Τζέρεμι Χάρισον.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή