Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, στο περιοδικό Politico, τονίζει ότι «πρέπει να εμπιστευτούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό» .…

misel sapin 570 800x533 1

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, στο περιοδικό Politico, τονίζει ότι «πρέπει να εμπιστευτούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό» .

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο κ. Σαπέν επεσήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος», συμπληρώνοντας ότι η δεδομένη κατάσταση θα αντιμετωπιστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε μόλις ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διαδικασία και στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν.

Ο κ. Σαπέν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία που θα επιτευχθεί.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.