"Σανγκάη": Το ινδικό "Ζ" του Βασίλη Βασιλικού

Aπό την Πέμπτη 21 Μαïου η ταινία «Σανγκάη» του Ινδού σκηνοθέτη Ντιμπακάρ Μπανερτζέ βασισμένη στο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Ζ», θα προβάλεται στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema καθημερινά στις 21.00, για 7 μόνο…

sagkai

Aπό την Πέμπτη 21 Μαïου η ταινία «Σανγκάη» του Ινδού σκηνοθέτη Ντιμπακάρ Μπανερτζέ βασισμένη στο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Ζ», θα προβάλεται στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema καθημερινά στις 21.00, για 7 μόνο προβολές. 

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ζ», Βασίλης Βασιλικός, θα παρευρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΑΛΚΥΟΝΙΣ τις ημέρες των προβολών, διαθέσιμος να συνομιλήσει με το κοινό για το έργο του.

Μία ιστορία πολιτικής διαφθοράς σε μία φανταστική πόλη στη σύγχρονη Ινδία.

Το «Ζ», που το 1969 είχε μεταφέρει αριστουργηματικά στην οθόνη ο Κώστας Γαβράς, γίνεται τώρα… «Σαγκάη». Το θέμα παραμένει το ίδιο. Ένας πολιτικός ακτιβιστής δολοφονείται την ημέρα της ομιλίας του και ένας εισαγγελέας αναλαμβάνει να βρει τους πραγματικούς υπαίτιους. 

Το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, εμπνέει στην άλλη πλευρά του ημισφαιρίου, ενώνοντας δύο λαούς με τεράστια ιστορία.

Σύνοψη

Ένας γιατρός – πολιτικός ακτιβιστής παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ένας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός εμφανούς σχεδίου δολοφονίας. Μια ιστορία πολιτικής διαφθοράς σε μια φανταστική πόλη στη σύγχρονη Ινδία, για την Ελλάδα αποτελεί καταγεγραμμένη ιστορία. Την ιστορία της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σκηνοθεσία: Ντιμπακάρ Μπανερτζέ

Σενάριο: Βασίλης Βασιλικός

Πρωταγωνιστούν: Εμραάν Χασμί, Αμπχάι Ντεόλ, Πρασένζιτ Σατερτζέ

Διάρκεια: 120 min

«Αν και οι συντελεστές άλλαξαν τις ιδιότητες και την ιστορία, ο αγώνας των μοναχικών ηρώων κόντρα στη δικτατορία της σκέψης είναι το κυρίαρχο μήνυμα αυτού του φιλμ».

Βασίλης Βασιλικός

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…