Newsroom

Newsroom

Τί είπε ο Βαρουφάκης για το ΦΠΑ που εκθέτει τους δανειστές

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε, σε δήλωσή του στα «Παραπολιτικά», πως η κυβέρνηση απαιτεί ισονομία για τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα,…

varoufakis 81

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε, σε δήλωσή του στα «Παραπολιτικά», πως η κυβέρνηση απαιτεί ισονομία για τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα, υπογραμμίζοντας πως οι  δανειστές απαιτούν πράγματα που δεν αποδέχονται σε άλλες χώρες.

 «Και σε άλλα θέματα, έτσι και στο θέμα του ΦΠΑ οι δανειστές συχνά απαιτούν πράγματα που δεν αποδέχονται στις χώρες τους. Είναι άξιο λόγου ότι επιμένουν σε εναρμονισμένους συντελεστές για τα νησιά του Αιγαίου και όχι για νησιωτικά συμπλέγματα άλλων κρατών μελών. Η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα απαιτεί ισονομία σε ευρωπαϊκή κλίμακα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικώς με το ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών των 27 δισ. ευρώ που έχει η Ελλάδα στην ΕΚΤ, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών θα δανειστεί 6,7 δισ. από τους εταίρους με κάποιο τρόπο για να αποπληρώσει τα ομόλογα από το πρόγραμμα SMP που είχε δημιουργήσει ο κύριος Τρισέ το 2010-2011 τα οποία κρατάει η ΕΚΤ.  Το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται στα 27 δισ. ευρώ θα πρέπει να αποπληρωθεί στο απώτερο μέλλον με την έκδοση ενός ομολόγου μακράς διαρκείας με την εγγύηση του ESM. Το ομόλογο αυτό στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ΕΚΤ η οποία θα διαγράψει αυτομάτως τα προηγούμενα χρέη της χώρας».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…