Newsroom

Newsroom

"Ενθαρρυντικές διαπραγματεύσεις" βλέπουν ευρωπαϊκές πηγές, έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

H Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα τις «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία…

tsipras 284

H Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα τις «ενθαρρυντικές» διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τις οποίες θα εφαρμόσει η Αθήνα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικώς σήμερα Κυριακή δύο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτήν την ώρα, εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι διαβουλεύσεις στην Ομάδα των Βρυξελλών αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Δευτέρα και πιθανόν θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη», επισήμαναν οι δύο αυτές ευρωπαϊκές πηγές.

«Είναι ένα καλό σημάδι, οι συζητήσεις «είναι εποικοδομητικές, θα τολμούσα ακόμα και να πω ότι είναι ενθαρρυντικές. Επί ορισμένων ζητημάτων βλέπουμε μία σύγκλιση απόψεων, σε άλλα θέματα χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος. Οι συζητήσεις που διεξάγονται με την ανανεωμένη ελληνική ομάδα έχουν ξεκάθαρα βελτιώσει τη διαδικασία, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα συνομιλιών, περισσότερους εμπειρογνώμονες και λεπτομέρειες», δήλωσε η πρώτη πηγή.

Η δεύτερη πηγή πρόσθεσε πως έχει επιτευχθεί μία σύγκλιση επί ορισμένων θεμάτων, όμως χρειάζεται επιπλέον δουλειά σε άλλα θέματα.

 

 

 

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…