Newsroom

Newsroom

Πάνω από 7000 οι νεκροί στο Νεπάλ – Ανησυχία για την εξάπλωση επιδημιών

Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με τον τελευταίο…

nepal seismos

Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της χώρας, ενώ οι αρχές και η διεθνής κοινότητα έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της εξάπλωσης επιδημιών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αρχές από το σεισμό και τους μετέπειτα μετασεισμούς έχασαν τη ζωή τους 7.040 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 14.123, ενώ 24.703 δημόσια κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. 

Ο υπουργός Υγείας του Νεπάλ Σάντα Σρέσθα δήλωσε την Κυριακή ότι καταγράφηκαν κρούσματα ανθρώπων που υποφέρουν από διάρροια σεαπομακρυσμένα ορεινά χωριά της Ασιατικής χώρας. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει επιδημία ακόμα, και οι αρχές ελπίζουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας  πρόσθεσε ότι ιατρικές ομάδες έσπευσανσε πολλές από τις πληγείσες περιοχές.

Νωρίτερα, η UNICEF, προειδοποίησε για τους κινδύνους εξάπλωσης ασθενειών στα παιδιά μετά από το σεισμό.

“Με την εποχή των μουσώνων μόλις λίγες εβδομάδες μακριά, τα παιδιάαντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ασθενειών όπως η χολέρα και η διάρροια,ενώ είναι και πιο ευάλωτα στην απειλή των κατολισθήσεων και τωνπλημμυρών”, προειδοποίησε ο οργανισμός.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…