Newsroom

Newsroom

Έπεσε το σήμα της Digea, μαύρο στην TV

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

mayro

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

Σήμερα το πρωί έπεσε το σήμα της Digea, του παρόχου δικτύου δηλαδή που πλήρωσε τα 18,6 εκατ. ευρώ και πήρε από το ελληνικό κράτος τον Φεβρουάριου του 2014, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων για τα επόμενα 15 χρόνια. Το σήμα της Digea έπεσε για “τεχνικούς λόγους”, πρόβλημα στην τροφοδοσία και την ψηφιοποίηση σήματος, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στη σελίδα της στο facebook. 

Η ίδια η εταιρεία έγραψε ώρες μετά το πρόβλημα στην σελίδα της στο facebook πως «Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στην είσοδο και ψηφιοποίηση των σημάτων των καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, η εκπομπή του ψηφιακού σήματος, έχει διακοπεί προσωρινά. Η εταιρεία έχει ήδη κινηθεί για την ταχεία επίλυση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της εκπομπής”.

 

Στην Αττική εκπέμπουν μόνο τα τηλεοπτικά σήματα της ΝΕΡΙΤ, κι αυτό γιατί η ΝΕΡΙΤ διαθέτει δικό της ψηφιακό δίκτυο σε Υμηττό και Πάρνηθα, όχι όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Digea δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή προσωπικό γιατί είχε προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές, ενώ ο υπεύθυνος τεχνικός διευθυντής της εταιρείας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία βάσει της σύμβασης που υπέγραψε με την ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να διαθέτει εφεδρικό σύστημα λειτουργίας για την περίπτωση τεχνικής βλάβης.

Η τεχνική βλάβη που ανακοινώνει η Digea δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και για την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με τους ιδιοκτήτες της.

Αυτή τη στιγμή μόνο η Digea είναι ο πάροχος δικτύου σε λειτουργία και αν συμβεί οτιδήποτε, χάνεται το τηλεοπτικό σήμα από όλη τη χώρα…

Η ίδια η ΝΕΡΙΤ νοικιάζει χωρητικότητα από τη Digea γιατί μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ αφέθηκε να καταστραφεί το πλούσιο δίκτυο πομπών και αναμεταδοτών της σε όλη την Ελλάδα.  

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Οι επιπτώσεις του ψηφιακού μονοπωλίου της Digea

 

Διαβάστε επίσης, το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Τεύχος 74 του HOT DOC, στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση “έστησε” τους κανόνες στην περίπτωση της Digea, “στα μέτρα” των μεγάλων καναλιών, ενώ ο λογαριασμός πέρασε για ακόμη μια φορά στους πολίτες.

Δείτε το ΕΔΩ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό