Newsroom

Newsroom

Παππάς: Σκόπιμη υπονόμευση των διαπραγματεύσεων

Σε «Φαινόμενα σκόπιμης υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων» αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

1 1167

Σε «Φαινόμενα σκόπιμης υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων» αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ο υπουργός επικρατείας τόνισε χαρακτηριστικά πως «Παρά τα φαινόμενα της σκόπιμης υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων και της προσπάθειας της χώρας η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ασκεί έλεγχο αλλά μόνο εποπτεία» στα ΜΜΕ.
Αναφέρθηκε επίσης χαρακτηριστικά σε όσους υποστήριζαν ότι θα υπάρξει από την επαναλειτουργία και επανασύσταση της ΕΡΤ οικονομική επιβάρυνση της κοινωνίας τονίζοντας πως «κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών πως αυτό το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές. Όμως η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».
Παράλληλα ο Υπουργός Επικρατείας που είναι αρμόδιος για τα ΜΜΕ έστειλε μήνυμα ότι σταματά η ασυλία στο χώρο. «Νομοθετούμε για το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση, για να ξεκινήσει να μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», είπε και τόνισε: «Μερικοί αντιδρούν και θέλουν την διαιώνιση του χωρίς κανόνες τοπίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν μας απασχολούν αυτές οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές».
Πρόσθεσε ακόμη ο Νίκος Παππάς ότι δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ανήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει νομοσχέδιο σε συνεργασία με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να αποδώσει στην κοινωνία έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που δικαιούται, που θα έχει διαρκή αξιοπιστία», η οποία θα είναι «ανεξάρτητη από την κρατική παρέμβαση αλλά και από την επιρροή των ιδιωτικών συμφερόντων». Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνει έλεγχος των στοιχείων της Ειδικής Διαχείρισης αλλά και όλων των συμβάσεων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δια της Σοφίας Βούλτεψη δήλωσε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιεί την αντίθετη γνώμη, ζητώντας από τον Υπουργό να ανακαλέσει: «Το είπατε για βουλευτές επειδή λένε τη γνώμη τους; Ποιον αποκαλέσατε ντουντούκα; Πρέπει να το πείτε». Πρόσθεσε δε «Είστε η Πέμπτη φάλαγγα γιατί ενοχοποιείτε την αντίθετη γνώμη. Εσείς είστε η ντουντούκα των δανειστών. Εσείς και τα non paper που εκδίδετε».

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…