Newsroom

Newsroom

Τα Ρίχτερ στο Νεπάλ σκότωσαν και μεγαλοστέλεχος της Google

Aνήσυχο πνεύμα, πολυπράγμων και ριψοκίνδυνος ήταν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, Νταν Φρέντινμπεργκ, ο μόλις 33 ετών Αμερικανός που έχασε…

fredinburg

Aνήσυχο πνεύμα, πολυπράγμων και ριψοκίνδυνος ήταν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, Νταν Φρέντινμπεργκ, ο μόλις 33 ετών Αμερικανός που έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια των φονικών σεισμών στο Νεπάλ το Σάββατο.

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση του θανάτου του, τόσο η Google όσο και η οικογένειά του αλλά και μία διάσημη πρώην ερωμένη του, η ηθοποιός Σοφία Μπους, άπαντες συντετριμμένοι, εξέφρασαν την οδύνη τους για την απώλεια ενός πραγματικά ξεχωριστού ανθρώπου.

Ο Φρέντιμπεργκ εργαζόταν στην Google από το 2007 και μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του «Google X», του ημι-απόρρητου και πλέον προωθημένου τμήματος του διαδικτυακού γίγαντα, το οποίο ερευνά τις πιο φιλόδοξες εφευρέσεις της Google, όπως το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, τα γυαλιά της Google και τους φακούς επαφής που ελέγχουν το επίπεδο γλυκόζης στον οργανισμό μέσω των δακρύων κ.λπ.

Παράλληλα με την εργασία του στην Google, ο Φρέντινμπεργκ ήταν παθιασμένος με την ορειβασία και την εξερεύνηση, εξού και ήταν υπερήφανος για ένα σχέδιο στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος προσωπικά, την επιχείρηση Google Adventure δια της οποίας επιδιδόταν στον εμπλουτισμό του Google Maps και του Street View με φωτογραφίες από τα πιο σημαντικά βουνά του πλανήτη όπως το Κιλιμάντζαρο, ενώ το ίδιο προσπαθούσε να κάνει με το Έβερεστ ως την στιγμή του αιφνίδιου θανάτου του.

Για την αποστολή στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και της Γης, ο Φρέντινμπεργκ είχε κάνει μακρά προετοιμασία, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε επισκεφτεί και μια εξέχουσα θρησκευτική προσωπικότητα του Νεπάλ, τον Λάμα Γκέσι, από τον οποίον ζήτησε να ευλογήσει την προσπάθεια κατάκτησης του Έβερεστ.

Ο Φρέντιμπεργκ ήταν επίσης συνιδρυτής μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με τον τίτλο «Save The Ice» για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και του «The Laundry» («Το Πλυντήριο»), ενός οργανισμού για την υποστήριξη και ανάπτυξη νεόφυτων επιχειρήσεων, ειδικά για την διάδοση της τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο Νταν Φρέντινμπεργκ  αυτοπροσδιοριζόταν ως «Εφευρέτης, Λάτρης της Περιπέτειας και

Ανήσυχος Μηχανικός» και μαζί του στο Έβερεστ είχε άλλους τρεις συναδέλφους του από την Google, οι οποίοι επέζησαν της καταστροφής.

Πηγή: protothema.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους