Newsroom

Newsroom

"Παράδοξη Πατρίδα": Ένα ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη

Η «Παράδοξη πατρίδα», είναι η ταινία ντοκουμέντο του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη για τις παράδοξες καταστάσεις με τις οποίες φέρνει αντιμέτωπο…

patrida

Η «Παράδοξη πατρίδα», είναι η ταινία ντοκουμέντο του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη για τις παράδοξες καταστάσεις με τις οποίες φέρνει αντιμέτωπο τον άνθρωπο η ζωή.

Υπόθεση

Την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ο Στάθης ήταν μόλις οκτώ ετών. Μια μέρα, οι ναζί επιτέθηκαν στο χωριό του και έκαψαν ζωντανούς συνολικά 353 κατοίκους. Ανάμεσά τους ήταν η 28χρονη μητέρα του, η γιαγιά του και τα τέσσερά του αδέλφια ηλικίας από ενάμιση έως δέκα ετών. Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει μαζί με τον πατέρα του.

Την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, ο πατέρας του καταδικάζεται σε θάνατο… Λίγο πριν εκτελεστεί, γράφει ένα γράμμα και δίνει εντολή στον γιο του να σπουδάσει. Ο Στάθης καταφεύγει στη Γερμανία και καταφέρνει να γίνει οδοντίατρος. Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, αναγκάζεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη… Γερμανία.

Δημιουργεί οικογένεια με πέντε παιδιά – όπως και ο πατέρας του – και τους δίνει τα ονόματα των αδικοχαμένων αδελφών του…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…