Newsroom

Newsroom

"Οι γυναίκες στην παραλία": Ένα συναρπαστικό θρίλερ για τη μετανάστευση

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των ημερών είναι η έξαρση του φαινομένου τόσο της μετανάστευσης, λόγω των μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και…

ginaikes stin paralia

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των ημερών είναι η έξαρση του φαινομένου τόσο της μετανάστευσης, λόγω των μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μεταβολών που γίνονται ανά τον κόσμο, όσο και της δράσης των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων (smuggling links) που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις για ίδιον όφελος.

Η σουηδέζα συγγραφέας Τove Alsterdal θίγει αυτό το λεπτό και σύνθετο θέμα με καταπληκτική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Οι γυναίκες στην παραλία.

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, εξαιρετικά δομημένο θρίλερ με θέμα τη σύγχρονη δουλεία. Η Alsterdal έχει κάνει διεξοδική έρευνα για το θέμα και, παρά τη μυθοπλασία, δίνει μια σκληρή αλλά αληθινή εικόνα της ζοφερής πλευράς της Ευρώπης. Στην ουσία μέσω του δικού της ήρωα, που είναι γνωστός δημοσιογράφος και διεξάγει έρευνα για το θέμα, ισχυρίζεται πως η μεταφορά μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη είναι πολιτικά υποκινούμενη και αποτελεί μια σύγχρονη μορφή δουλείας.

Η ΠΛΟΚΗ
Νότια Ισπανία. Η Τερέσε ξυπνά μιαν αυγή σε μια παραλία, προσπαθώντας να θυμηθεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπαίνει στη θάλασσα για να ξεπλυθεί και νιώθει να πατάει σε κάτι μαλακό. Πρόκειται για το πτώμα ενός μαύρου άντρα. Λίγο πιο πέρα, στο γειτονικό λιμάνι, μια γυναίκα καταφέρνει να βγει στη στεριά, αφού έδωσε μάχη με τα κύματα στα οποία την πέταξαν οι λαθρέμποροι που τη μετέφεραν από την Αφρική. Το όνομά της είναι Μέρι.

Νέα Υόρκη, η Αλίνα προσπαθεί να εντοπίσει τον άντρα της, έναν γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος ερευνά το θέμα της μετανάστευσης και του τράφικινγκ στην Ευρώπη.Συνειδητοποιώντας ότι αυτός μπορεί να κινδυνεύει, αψηφά τη φοβία της για τα αεροπλάνα και ταξιδεύει ως το Παρίσι ακολουθώντας τα ίχνη του.

Ένα συναρπαστικό θρίλερ με πρωταγωνίστριες τρεις πολύ διαφορετικές γυναίκες των οποίων οι ζωές δοκιμάζονται. Οι πορείες τους θα διασταυρωθούν και θα τις οδηγήσουν στη σκοτεινή πλευρά της πραγματικότητας: εκεί όπου ο νόμος δεν έχει καμιά ισχύ και το κακό κυβερνά πίσω από τα προσχήματα του πολιτισμού.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η σουηδέζα Tove Alsterdal, δημοσιογράφος, σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας, γνωστή στη χώρα της ως η επιμελήτρια των αστυνομικών μυθιστορημάτων της Liza Marklund, έκανε το ντεμπούτο της στην αστυνομική λογοτεχνία το 2009 με το βιβλίο Οι γυναίκες στην παραλία, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφράζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις από μια ανερχόμενη συγγραφέα που υπερβαίνει τα όρια του είδους.  

Το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο Θαμμένοι στη σιωπή, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2016. Το τρίτο της με τίτλο Let me take your hand (Låt mig ta din hand) θεωρείται το καλύτερο σουηδικό αστυνομικό του 2014 και έλαβε την υψηλότερη διάκριση για αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σουηδία (Σουηδική Ακαδημία), ενώ είναι στη βραχεία λίστα για το βραβείο Glass Key (καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία).

Περισσότερα για την Tove Alsterdal μπορείτε να διαβάσετε στην προσωπική της σελίδα www.tovealsterdal.se

 

 

 

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24116019577115

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…