Μάρδας: Δε ζητάμε από Δήμους και Ταμεία τα χρήματα που χρησιμοποιούν

Τις εξηγήσεις που έδωσε σε Δήμαρχους και Περιφερειάρχες σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, επανέλαβε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην τηλεόραση του Star. "Δε θα πάρουμε από Δήμους και Ταμεία τα χρήματα που χρησιμοποιούν" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ σημείωσε πως στόχος του είναι να συγκεντρώσει 2,5 δις. μέχρι το τέλος Μαΐου. 

mardas 3

Τις εξηγήσεις που έδωσε σε Δήμαρχους και Περιφερειάρχες σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, επανέλαβε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην τηλεόραση του Star. “Δε θα πάρουμε από Δήμους και Ταμεία τα χρήματα που χρησιμοποιούν” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ σημείωσε πως στόχος του είναι να συγκεντρώσει 2,5 δις. μέχρι το τέλος Μαΐου. 

Ο Δημήτρης Μάρδας εξήγησε πως τα χρήματα που ζητά το κράτος από τους φορείς του Δημοσίου είναι πέρα από τις τρέχουσες ανάγκες τους και πως υπάρχουν ήδη παραδείγματα αιτημάτων επιστροφής χρημάτων μετά από σχετικά αιτήματα. Στην ερώτηση τί θα γίνει αν οι φορείς αποφασίσουν να μη μεταφέρουν τα χρήματα τους, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως σε αυτή την περίπτωση θα έχουν διαπράξει παράβαση του νόμου.

Σχετικά με τα ποσά, ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως έχει ήδη συγκεντρώσει 400 εκατ. ευρώ και πως στόχος είναι τα 2,5 δις. μέχρι το τέλος Μαΐου ώστε να είναι το κράτος σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που δεν υπάρχει συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινή συνέντευξή του στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός είχε δηλώσει ότι έλλειπαν 400 εκατ. ευρώ.

«Βρέθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους και καλύφθηκε το κενό των 400 εκατ. που είχε διαπιστωθεί στα έσοδα του κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

«Επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 400 εκατ.», συμπλήρωσε.

 

ΦΩΤΟ: ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, eurokinissi

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…