Newsroom

Newsroom

Στον εισαγγελέα δύο Σύροι που φέρονται να διακινούσαν συμπατριώτες τους

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγούνται σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που φέρονται να οργάνωσαν τη μεταφορά…

metanastesvarka

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγούνται σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που φέρονται να οργάνωσαν τη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες στη περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα (ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί). Οι δύο διακινητές αναγνωρίστηκαν από τους παράτυπους μετανάστες στη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών ανέρχεται σε 90, ενώ στο σκάφος ήταν συνολικά 93 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία. Από αυτούς, 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Στο μεταξύ, στη διάσωση 42 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λέσβου προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επίσης, άλλοι 39 μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες στο Φαρμακονήσι, από τη στρατιωτική φρουρά. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…