Newsroom

Newsroom

Ορμονική θεραπεία για τον 10χρονο που γεννήθηκε κορίτσι και στα 16 θα αλλάξει φύλο

O Kai Windsor αρέσκεται όπως όλα τα αγόρια, να παίζει μπάλα παρά με κούκλες. Όμως ο μικρός Kai ξεκίνησε τη ζωή του ως… κορίτσι και ήδη από τα τρία του χρόνια γνώριζε πως είχε γεννηθεί σε λάθος σώμα.

kai cover

O Kai Windsor αρέσκεται όπως όλα τα αγόρια, να παίζει μπάλα παρά με κούκλες. Όμως ο μικρός Kai ξεκίνησε τη ζωή του ως… κορίτσι και ήδη από τα τρία του χρόνια γνώριζε πως είχε γεννηθεί σε λάθος σώμα.

Ο γεννημένος Kaia, ήδη από τα τέσσερά του αρνιόταν να φορέσει φορέματα και στα έξι του ήθελε να κόψει τα μαλλιά του κοντά και συμπεριφερόταν σαν αγόρι. Στα εννιά του είπε στην 37χρονη μητέρα του: «Είμαι στην πραγματικότητα αγόρι». Ο 10χρονος σήμερα, θα υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία για να καθυστερήσει την εφηβεία και την εξέλιξή του σε γυναίκα. 

«Από μικρός ήθελε να παίζει μόνο με μπάλα, δεν του άρεσαν ποτέ οι κούκλες», δήλωσε στη Daily Mail η μητέρα του και πρόσθεσε: «Από τότε που άρχισε το σχολείο ήθελε να φορά μόνο παντελόνια όπως τα αγόρια και ντρεπόταν κάθε φορά που υπήρχε κάποιο κορίτσι κοντά». Η εφημερίδα γράφει πως ο Kai δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα με το φύλο του, καθώς ο αριθμός των διεμφυλικών παιδιών ηλικίας κάτω των 11 ετών στη Βρετανία έχει τετραπλασιαστεί από το 2009. 

kai 2

Η μητέρα είπε ότι είχε πολλή στήριξη από το σχολείο του που της πρότεινε να δεχθεί βοήθεια. «Όταν κατέληξε πως ήταν διεμφυλικός, το σχολείο έστειλε επιστολή σε όλους τους γονείς των παιδιών της τάξης του εξηγώντας πως πλέον ο Kai ήθελε να τον αντιμετωπίζουν ως αγόρι», λέει η μάνα και συνεχίζει: «Έγινε ένα ειδικό μάθημα για όλα τα παιδιά, για να τους εξηγήσουν τι σημαίνει διεμφυλικός. Πλέον κατασκευάζουν και unisex τουαλέτες για να διευκολύνουν τη ζωή του Kai και άλλων παιδιών όπως εκείνος». 

kai

Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα, η μητέρα του Kai συνέχισε: «Κοιτάζοντας πίσω στην παιδική ηλικία του Kai καταλαβαίνω πως ήξερε ήδη πως ήταν αγόρι. Δεν ενδιαφερόταν για τις κούκλες, ήθελε να παίζει μόνο ποδόσφαιρο. Όταν βρισκόμασταν έξω πάντα κοιτούσε στα μαγαζιά στο τμήμα με τα αγορίστικά είδη, ψάχνοντας παιχνίδια με τον Spiderman».

Όταν οι γύρο του σταμάτησαν να τον αντιμετωπίζουν σαν κορίτσι, ο Kai ήταν πολύ ευτυχισμένος, με συνέπεια να ανέβουν και οι βαθμοί του στο σχολείο. Ο μικρός θα υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία και αν στα 16 του θέλει να ολοκληρώσει τη μετάβασή του σε άνδρας, τότε θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου. 

kai 3

Η μητέρα του Kai, καταλήγει: «Έκλαψα πολύ, είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις το παιδί σου να περνά τέτοια δοκιμασία. Αλλά ό,τι και να γίνει τα είμαι πάντα εδώ για να τον στηρίζω. Είναι μεγάλη ανακούφιση που επιτέλους τον βλέπω χαρούμενο μέσα στο σώμα του».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…