ΜΑΤ και προσωπικό της Eldorado Gold χτύπησαν διαδηλωτές – Τι καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Ιγγλέζη

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν στο Χονδρό Δέντρο Χαλκιδικής, όταν ο κόσμος που συγκεντρωνόταν για να διαδηλώσει εναντίον της εξόρυξης της Eldorado…

1 790

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν στο Χονδρό Δέντρο Χαλκιδικής, όταν ο κόσμος που συγκεντρωνόταν για να διαδηλώσει εναντίον της εξόρυξης της Eldorado Gold, στις Σκουριές, δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

 Ξύλα και πέτρες επιστράτευσαν οι … «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι εναντίον των κατοίκων – διαδηλωτών, στους  οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις έριχναν, ταυτοχρόνως,  χημικά. Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο εναντίον της κατ’ ευφημισμόν επένδυσης είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλές μέρες, καθώς και ότι οι κάτοικοι συγκεντρώνονταν ήδη στο χώρο, όταν κατέφθασαν εκεί οι «αγανακτισμένοι».  

Μιλώντας στο «Κόκκινο» γύρω στις 10.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εναντίον των κατοίκων – διαδηλωτών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν.Σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων,αλλά και της ανταποκρίτριας του “Κόκκινου” Σταυρούλας Πουλεμένη, υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους!

“Αυτό που βλέπω είναι απίστευτο”, είπε από τη συχνότητα του “Κόκκινου”, στις 11.25 το πρωί, η Σταυρούλα Πουλημένη και συνέχισε:

“Μεταλλωρύχοι έχουν ανέβει στην  πλαγιά του λόφου και από εκεί πετροβολούν κατοίκους. Η Αστυνομία τους βλέπει και δεν κάνει τίποτε. Κόσμος τρέχει για να αποφύγει τον λιθοβολισμό και η Αστυνομία κάθεται απαθής…”. 

Οι επιθέσεις αυτές διήρκεσαν μέχρι τις 12, περίπου, το μεσημέρι. Κατόπιν, υπό συνθήκες σχετικής ηρεμίας, άρχισε να καταφθάνει στην περιοχή κόσμος για να λάβει μέρος στη διαδήλωση.   

skouries_5-4-15_05_0.jpg

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…