Newsroom

Newsroom

Σερβία: Έκαψε σημαία της Κροατίας ο υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι

Ο Σέρβος ακροδεξιός - υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, έκαψε σήμερα μια σημαία της Κροατίας. Ο Σέσελι αφέθηκε ελεύθερος για ανθρωπιστικούς λόγους από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπου ήταν έγκλειστος για εγκλήματα πολέμου, δύο ημέρες αφότου το δικαστήριο διέταξε την ανάκληση της αποφυλάκισής του.

seseli 0

Ο Σέρβος ακροδεξιός – υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, έκαψε σήμερα μια σημαία της Κροατίας. Ο Σέσελι αφέθηκε ελεύθερος για ανθρωπιστικούς λόγους από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπου ήταν έγκλειστος για εγκλήματα πολέμου, δύο ημέρες αφότου το δικαστήριο διέταξε την ανάκληση της αποφυλάκισής του.

Ο Σέρβος που πάσχει από καρκίνο και αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο, επανέλαβε ότι δεν θα επιστρέψει οικειοθελώς στα κελιά του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.  Σε συνέντευξή του στην σέρβικη εφημερίδα Blic, είπε: «Όταν έρθουν να με συλλάβουν, θα καθίσω στο έδαφος για να μπορέσουν να με μεταφέρουν στο αεροδρόμιο με τα ηρωικά τους μπράτσα».

Η κίνηση του Σέσελι φέρενι περαιτέρω πίεση στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος προέρχεται από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS), του οποίου ιδρυτής και αρχηγός είναι ο ακροδεξιός Σέρβος, ώστε να συλλάβει τον πολιτικό του μέντορα και να τον οδηγήσει στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Η σερβική εισαγγελία έχει αρχίσει ποινική δίωξη εναντίον του Σέσελι για το κάψιμο της σημαίας έξω από τα ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο 60χρονος έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Βούτσιτς και οργισμένες αντιδράσεις μεταξύ Σερβίας και Κροατίας.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό