Newsroom

Newsroom

137 νεκροί στο Πακιστάν οι περισσότεροι μαθητές

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ένοπλων Ταλιμπάν σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ του Πακιστάν  είναι 137 νεκροί, οι περισσότεροι από…

pakistan 13

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ένοπλων Ταλιμπάν σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ του Πακιστάν  είναι 137 νεκροί, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές από 10 έως 20 ετών, ενώ, ο στρατός και η αστυνομία ανακοίνωσαν ότι και οι έξι ένοπλοι είναι νεκροί.


“Ήμασταν στην αίθουσα εξετάσεων όταν ξαφνικά ξεκίνησαν πυροβολισμοί κι οι δάσκαλοι μας είπαν να πέσουμε ήσυχα στο πάτωμα. Μείναμε εκεί για μία ώρα κι υπήρχαν πολλοί πυροβολισμοί”, φέρεται να δήλωσε μαθητής σε ιδιωτικό κανάλι.
Το reuters  μεταφέρει πως η επίθεση εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο των Ταλιμπάν του Πακιστάν να “ρίξουν” την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν ένα αυστηρό ισλαμικό κράτος κι αποτελεί αντίποινα για μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που η κυβέρνηση προωθεί εναντίον δικών τους στόχων. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μουχάμαντ Ουμάρ Κορασανί είπε στο reuters ότι η ομάδα του αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.