Newsroom

Newsroom

Τουρκικό ΥΠΕΞ: "Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο" – Ενόχληση από την δήλωση Καμμένου

Με αφορμή την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που αναφέρθηκε στο Αιγαίο ως «Ελληνική Θάλασσα», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, τόνισε πως η Άγκυρα "θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο".

1 727

Με αφορμή την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που αναφέρθηκε στο Αιγαίο ως «Ελληνική Θάλασσα», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, τόνισε πως η Άγκυρα “θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”.
Τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η προσέγγιση μας στα θέματα του Αιγαίου -θέματα που είναι μεταξύ τους αλληλένδετα- είναι ξεκάθαρη και τη γνωρίζουν καλά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Θέλουμε η θάλασσα αυτή να αποτελέσει περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των διαφορών στο Αιγαίο, με ειρηνικά μέσα, που θα βασίζονται στα αμοιβαία συμφέροντα, έτσι όπως προβλέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, «Μέχρι τη λύση αυτών των θεμάτων – και οι δύο πλευρές πρέπει να αποφεύγουν μονόπλευρες ενέργειες, που θα βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή. Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που ισχυρίστηκε ότι το Αιγαίο είναι ‘Ελληνική Θάλασσα’, είχαν αρνητική απήχηση στον Τύπο. Η στρεβλή αυτή αντίληψη, που βρίσκεται στη βάση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, βλάπτει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και τη διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του δικαίου, χρειάζεται σύνεση στο θέμα αυτό και διάθεση να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διαλόγου».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…