ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Θα σνιφάρουμε μπακλαβάδες

Το σχέδιο των δανειστών είναι Μακιαβελικό, μη σου πω και Μεμφιστοφελικό. Καθολικοί και Προτεστάντες, αυτοί που παλαιά αλληλοσφάζονταν στις νύχτες…

baklava

Το σχέδιο των δανειστών είναι Μακιαβελικό, μη σου πω και Μεμφιστοφελικό. Καθολικοί και Προτεστάντες, αυτοί που παλαιά αλληλοσφάζονταν στις νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου, θα εορτάσουν ήσυχα το Πάσχα τους την 5η Απριλίου και μετά θα αποφασίσουν αν θα μας δώσουν 1 δισ. για να γιορτάσουμε κι εμείς το Πάσχα το δικό μας. Λέγεται, μάλιστα, ότι θα μας τα δώσουν τα λεφτά τη Μεγάλη Τετάρτη, την ώρα που θα απολαμβάνουμε την Ακολουθία του Νιπτήρος. Θα εκταμιευτεί αίφνης το 1 δισ. κατά το βραδάκι, οπότε εμείς, κλήρος και λαός ομοθυμαδόν, αντί για το «Πόρνη προσῆλθέ σοι μύρα σὺν δάκρυσι κατακενούσά σου ποσί, φιλάνθρωπε, καὶ δυσωδίας τῶν κακῶν λυτροῦται τῇ κελεύσει σου», θα ψάλλουμε ενστικτωδώς το «Χριστός Ανέστη» και θα ρίξουμε αράδα τα βεγγαλικά.‘Όπως έλεγε και η γιαγιά μου, «σαν φάει η γριά την πίτα της, έχει Πρωτοχρονιά».

Μπορεί να μας συμβούν και χειρότερα, μπορεί να αναθαρρήσουμε από το 1 δισ. και να σπάσουμε ομαδικώς τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Μπορεί να αντιδράσουμε σαν τη Βουγιουκλάκη στη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», που μόλις της αύξησε τον μισθό ο εργοδότης Παπαμιχαήλ, πήρε τον μπακάλη της γειτονιάς και άρχισε τις παραγγελίες: «Βάλε και σοκολάτες, κυρ Στέφανε, βάλε και μορταδέλα, βάλε και μακαρόνια». Εσείς, πάντως, μην βιαστείτε να τον πάρετε τον κυρ Στέφανο, διότι Μεγάλη Τετάρτη θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα, Μεγάλη Πέμπτη θα πάνε τα μισά εξ αυτών στο ΔΝΤ και τη Λαγκάρντ. Εμείς θα τρώμε άζυμα στον Μυστικό Δείπνο και η Κριστίν θα τρώει φανερά σούσι στα κυριλέ σουσάδικα της Ουάσιγκτον. «Γκαρδιακά χαροποιήθη και του Βάσιγκτων η γη / και τα σίδερα ενθυμήθη που την έδεναν και αυτή», έλεγε ο Διονύσιος Σολομός στον «Ύμνο εις την Ελευθερία», νομίζω ωστόσο ότι η χαρά αφορά τις εποχές της επανάστασης.

Μην βιαστείτε να παραγγείλετε στον κυρ Στέφανο κι αν παραγγείλετε, ξεχάστε τις μορταδέλες, τις σοκολάτες και τις μακαρονάδες. Με το κιάλι θα τα βλέπετε όλα τούτα, αν επιβληθεί τελικά ο Fat Tax, ο περίφημος «Φόρος του Λίπους» που μας ζητούν οι δανειστές. Θέλουν να αυξήσουν το ΦΠΑ στα λιπαρά φαγητά, τις πίτσες, τα κοψίδια, τα αναψυκτικά, τα γαλακτομπούρεκα, μολονότι γνωρίζουν ότι τούτο ισοδυναμεί με εθνική γενοκτονία μέσω της πείνας. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι ένα ολόκληρο έθνος μπορεί να στραφεί ξαφνικά στο ιπποφαές, τη σπιρουλίνα και τα λαχανάκια των Βρυξελλών, χωρίς να χάσει τη σωματική, ου μην αλλά και την πνευματική ρώμη του.

Τα εθνοκτόνα σχέδιά τους δεν θα περάσουν, ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του χοληστερινούχου αίματός του. Χέρι με χέρι θα διακινούνται τα λιπαρά, θα μαζευόμαστε κρυφά στα σπίτια και θα σνιφάρουμε μπακλαβάδες.

avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…