Newsroom

Newsroom

Σταθάκης: Συμφωνία με τους εταίρους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα επιτρέψει την αποδέσμευση της χρηματοδότησης προς…

stathakis 3 0

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα επιτρέψει την αποδέσμευση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε επίσης στο λιμάνι του Πειραιά, εξηγώντας ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση, ενώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια είπε ότι θα γίνει συζήτηση με την γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί για τη βελτίωση των όρων, τόσο όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου, όσο και τον χρόνο παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό επειδή είναι 50 χρόνια. 

«Η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», τόνισε εξάλλου ο Γιώργος Σταθάκης και σημείωσε πως θα επαναφέρει το παλιό σύστημα για δυο Κυριακές το χρόνο και συζητά να επιτρέψει στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές το χρόνο στις περιόδους των εκπτώσεων.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα, γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα. 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.