Νέες αποκαλύψεις από τους N.Y: Ο 28χρονος πιλότος είχε και προβλήματα όρασης

Έκπληκτη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον Γερμανό συγκυβερνήτη. Στα στοιχεία που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες για την…

main andreas lubitz

Έκπληκτη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον Γερμανό συγκυβερνήτη. Στα στοιχεία που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες για την ψυχολογική κατάσταση του Andreaw Lubitz, αλλά και την ιατρική γνωμάτευση που τον έθετε σε ιατρική αργία, προστίθεται και το γεγονός πως παρουσίαζε προβλήματα όρασης.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα New York Times, δύο αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν πως ο Γερμανός αντιμετώπιζε πρόβλημα στα μάτια, το οποίο ίσως και να έθετε εν αμφιβόλω την ικανότητά του να πετά. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο, αν το πρόβλημα αυτό σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την ψυχολογική του κατάσταση. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα η κατάσταση της όρασής του να οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια.

Εν τω μεταξύ, και όσο εξελίσσεται οι έρευνα οι συγγενείς των 149 θυμάτων του Airbus A320, ζητούν επίμονα απαντήσεις για τα πλήρη αίτια του δυστυχήματος και το κίνητρο που οδήγησε τον Lubitz στην ενέργεια που σκόρπισε το θάνατο. Η αστυνομία ξεσκονίζει τα ευρήματα στα δύο σπίτια όπου διέμενε ο πιλότος για περισσότερα στοιχεία που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στην απόφασή του.

Την ίδια ώρα από το κοντινό περιβάλλον του Γερμανού διαμηνύουν πως ο Andreas Lubitz λάτρευε τη δουλειά του και ονειρευόταν να γίνει πιλότος από τα 14 του χρόνια. Ο Κλάους Ράντκε, πρόεδρος του κλαμπ στο οποίο έμαθε ο Γερμανός να πιλοτάρει αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που προκάλεσε το δυστύχημα. “Είχε αυτοπεποίθηση, βοηθούσε τους άλλους. Σκέφτηκα: ‘Αυτός είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά τα κατάφερε'” δηλώνει ενώ σημειώνει πως παρότι δεν είναι γιατρός, του έμοιαζε για φυσιολογικός άνθρωπος.

H «προσωπικότητα» του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus της Germanwings, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσε εσκεμμένα τη συντριβή του αεροσκάφους και που φαίνεται να υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, αποτελεί ένα «σοβαρό σενάριο», «όχι όμως το μοναδικό», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Γάλλος ερευνητής στο Ντίσελντορφ.

«Διαθέτουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό στοιχείων που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε προς αυτό το σενάριο, το οποίο θεωρείται ένα σοβαρό σενάριο, όμως δεν μπορεί να είναι απόλυτα το μοναδικό» επισήμανε ο στρατηγός της χωροφυλακής Ζαν Πιερ Μισέλ, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας, εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα «συγκεκριμένο στοιχείο» στην ζωή του συγκυβερνήτη, όπως ένας ερωτικός χωρισμός ή ένα επαγγελματικό πρόβλημα, που θα μπορούσε να εξηγήσει μια σκόπιμη ενέργεια με στόχο την καταστροφή του αεροσκάφους.