Σκληρές διαπραγματεύσεις στη συνεδρίαση του Brussels Group

Άρχισε η συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται δύσκολες αλλά το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο.   Οι συνεργάτες του…

newego large t 1101 7323215

Άρχισε η συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται δύσκολες αλλά το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο.  

Οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη (ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη)  βρίσκονται από χθες βράδυ στις Βρυξέλλες για να θέσουν προς συζήτηση στο Brussels Group το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.

Το Brussels Group είναι εκείνο που ουσιαστικά θα ανάψει το πράσινο φως για την υποβολή της λίστας στο EuroWorking Group και έπειτα στο Eurogroup που θα δώσει και την τελική έγκριση, ξεκλειδώνοντας ενδεχομένως και κάποιο τμήμα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το vima.gr η συζήτηση είναι δύσκολη με πολλές ελληνικές προτάσεις να μην γίνονται αποδεκτές. 

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ,έσοδα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…