Νέα στοιχεία για τις βίλες Παπαντωνίου – Στουρνάρα στη Σύρο

Νέα στοιχεία προκύπτουν γύρω από την αποκάλυψη του τεύχους 73 του HOT DOC, σχετικά με τις αγορές οικοπέδων-φιλέτων που έκαναν οι Παπαντωνίου και Στουρνάρας στη Σύρο, σε τιμές που δημιουργούν ερωτήματα. Τα νέα στοιχεία έχουν να κάνουν με την αίτηση που είχε κάνει στις 27/9/2012 για να τον ενημερώσει η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κυκλάδων για την νομιμότητα των κατοικιών των Παπαντωνίου και Στουρνάρα, ο τότε Βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν πρόεδρος του ΡΙΖ.Ε.Σ. Βασίλης Καπερνάρος.

5 42

Νέα στοιχεία προκύπτουν γύρω από την αποκάλυψη του τεύχους 73 του HOT DOC, σχετικά με τις αγορές οικοπέδων-φιλέτων που έκαναν οι Παπαντωνίου και Στουρνάρας στη Σύρο, σε τιμές που δημιουργούν ερωτήματα.
Τα νέα στοιχεία έχουν να κάνουν με την αίτηση που είχε κάνει στις 27/9/2012 για να τον ενημερώσει η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κυκλάδων για την νομιμότητα των κατοικιών των Παπαντωνίου και Στουρνάρα, ο τότε Βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν πρόεδρος του ΡΙΖ.Ε.Σ. Βασίλης Καπερνάρος.

Η υπηρεσία Δόμησης της Σύρου είχε απευθυνθεί, προκειμένου να απαντήσει στον κ Καπερνάρο, με σχετική αλληλογραφία στις συζύγους των δύο πολιτικών ζητώντας τους να την ενημερώσουν αν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά που πιστοποιούν την νομιμότητα των κατοικιών.
Λίγες ημέρες μετά με νέο έγγραφό της με αριθμό πρωτοκόλλου 4552/12 η υπηρεσία Δόμησης επισημαίνει στην κα Νικολοπούλου, σύζυγο του κου Στουρνάρα, ότι στην δήλωση ένταξης θα πρέπει να περιλαμβάνεται και υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δόμησης Σύρου κ Παναγιώτη Καρακατσάνη ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.
Μας δήλωσε πως αυτό που είχε διαπιστωθεί κατά τον επιτόπιο έλεγχο ήταν κάποιες διαφορές στα σχέδια οι οποίες ρυθμίστηκαν.
Προκειμένου οι αρμόδιοι να ανατρέξουν στους φακέλους του 2012 το koutipandoras.gr τελεί εν αναμονή της επίσημης απάντησης της υπηρεσίας για την κατάληξη που είχε η υπόθεση.

Να θυμίσουμε εδώ πως το HOT DOC στο τεύχος 73 αποκαλύπτει ότι δυο πρόσωπα-κλειδιά του “συστήματος Σημίτη”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κι Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αγόρασαν οικόπεδα-φιλέτα στη Σύρο στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, σε τιμές που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα.
Το HOT DOC παραθέτει όλα τα γεγονότα και θέτει τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι ελεγκτικές αρχές.

Αποκαλύπτει πως ο Γιάννος Παπαντωνίου και Γιάννης Στουρνάρας φέρονται να αξιοποιούν τις γνωριμίες τους με παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών για να αγοράσουν από τον ίδιο άνθρωπο οικόπεδα-φιλέτα σε περιοχή της Σύρου που είχε πρόσφατα αποχαρακτηρισθεί από δασική, σε τιμή υποπολλαπλάσια από την τρέχουσα εμπορική. Πλήρωσαν περισσότερα κι έκλεψαν την εφορία ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Μάλιστα στην τοποθεσία που ονομάζεται Τρία Λαγγόνια η οικογένεια Παπαντωνίου αγόρασε οικόπεδο και για τα παιδιά της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου ενώ παραπλήσιο οικόπεδο αγόρασε κι ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα κι άνθρωπος-κλειδί της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μορίς Ριπέρ.

Μπορείτε να κάνετε download το σχετικό τεύχος του HOT DOC εδώ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…