Σε πέντε λεπτά ήταν νεκρός ο Γιακουμάκης – Ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει

Μέσα σε πέντε περίπου λεπτά αφού έκοψε τις φλέβες του έχασε τη ζωή του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.

giakoumakis 26

Μέσα σε πέντε περίπου λεπτά αφού έκοψε τις φλέβες του έχασε τη ζωή του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το μοιραίο κόψιμο στο δεξί καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ταιριάζει με τις διαστάσεις της λάμας του αναδιπλούμενου σουγιά, που βρέθηκε δίπλα του ενώ όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστή έκθεση καταγράφεται εύρημα και δεύτερης μικρότερης αμυχής, σε κοντινό σημείο από το μοιραίο βαθύ πλήγμα, δείγμα της ενστικτώδους αντίδρασης επιβίωσης του ατόμου.

Αυτή η διαπίστωση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύει με δυσάρεστο τρόπο την αποφασιστικότητα του 20χρονου σπουδαστή να προβεί στο απονενοημένο διάβημά του, παρά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά του. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έχασε τη ζωή του, το πολύ σε 5 λεπτά, από την ακατάσχετη αιμορραγία, που προκάλεσε το κόψιμο της φλέβας του, ενώ δεν αποκλείεται να περπάτησε λίγα μέτρα έως ότου πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, υποστηρίζουν πως αυτή η αποφασιστικότητα του Βαγγέλη να θέσει τέλος στη ζωή του, είναι δείγμα υψηλής πίεσης, ψυχολογικής φόρτισης και αυτοτιμωρίας. Το «διπλό» κόψιμο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αποκλείει και τις όποιες μικρές πιθανότητες εγκληματικής ενέργειας.

Δεν είναι ακόμη δυνατή η λήψη κατάθεσης από την άτυχη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι ακόμη δυνατή η λήψη κατάθεσης από την άτυχη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τις αστυνομικές έρευνες, ανασύροντας από τη μνήμη της λεπτομέρειες της τελευταίας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιο της. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώνεται πως οι τηλεφωνικές κλήσεις του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προς συγγενικά του πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν πυκνώσει σε συχνότητα και διάρκεια, άλλο ένα δείγμα της ψυχολογικής φόρτισής του, προερχόμενης από ακαθόριστους ακόμη παράγοντες.

Η ταχύτητα με την οποία έδρασε η οικογένεια για να εντοπίσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, και η άμεση δήλωση εξαφάνισής του, σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, είναι δείγμα πως κάποιοι είχαν «διαγνώσει» τον σοβαρό προβληματισμό του 20χρονου σπουδαστή για θέματα που τον απασχολούσαν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν φαίνεται να εντοπίζονται ίχνη γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων πάνω στον μοιραίο σουγιά, ενώ τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται τις επόμενες μέρες. Η ανυπαρξία εργαστηριακών αποτελεσμάτων, η έλλειψη σημειώματος από τον Βαγγέλη, έχει κάνει τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Δημήτρη Μπούκα να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…