Newsroom

Newsroom

Η "Bild" σοκάρει ευχάριστα: κάνει λόγο για ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις (δείτε δημοσιεύματα)

Για πρώτη φορά η «Bild» εκπλήσσει ευχάριστα δημοσιεύοντας ρεπορτάζ για τη σφαγή στο Δίστομο, αναρωτώμενη αν η γερμανική κυβέρνηση έχει…

bild2

Για πρώτη φορά η «Bild» εκπλήσσει ευχάριστα δημοσιεύοντας ρεπορτάζ για τη σφαγή στο Δίστομο, αναρωτώμενη αν η γερμανική κυβέρνηση έχει τουλάχιστον ηθική, αν όχι και νομική, υποχρέωση να καταβάλει αποζημιώσεις.

«Επέζησαν από τη σφαγή των SS στο Δίστομο», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, η οποία συνεχίζει: «Κρίνετε την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στους Έλληνες ως παράλογη; Διαβάστε την παρακάτω ιστορία».

Στο ίδιο δημοσίευμα η «Bild» φιλοξενεί μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι επέζησαν της σφαγής κι αναφέρει χαρακτηριστικώς: «Εν μέσω της κρίσης χρέους, η Ελλάδα έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων στο τραπέζι. Η Γερμανία δεν θέλει να πληρώσει, καθώς δεν βλέπει η εν λόγω αξίωση να στέκει νομικά. Ωστόσο εκτός από τη νομική διάσταση δεν υπάρχει και η ηθική υποχρέωση»;

Το έντυπο, πάντως, δεν λησμονεί και τη σκανδαλοθηρική φύση του, κάνοντας πρωτοσέλιδη αναφορά στην υπόθεση Κατρούγκαλου και μιλώντας για «σκάνδαλο διαφθοράς από τον υπουργό κατά της διαφθοράς».