Ζευγάρι Γερμανών έδωσε το μερίδιο που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο

Η περίτρανη απόδειξη ότι άλλο πράγμα οι κυβερνήσεις και άλλο οι λαοί είναι ένα ζευγάρι Γερμανών που με στόχο να αφυπνίσει σχετικά την κοινή γνώμη της χώρας του, πήγε στον δήμαρχο του Ναυπλίου και πλήρωσε τα 875 ευρώ που αναλογεί σε κάθε Γερμανό από το κατοχικό δάνειο, δηλαδή 1750 ευρώ!

1 566

Η περίτρανη απόδειξη ότι άλλο πράγμα οι κυβερνήσεις και άλλο οι λαοί είναι ένα ζευγάρι Γερμανών που με στόχο να αφυπνίσει σχετικά την κοινή γνώμη της χώρας του, πήγε στον δήμαρχο του Ναυπλίου και πλήρωσε τα 875 ευρώ που αναλογεί σε κάθε Γερμανό από το κατοχικό δάνειο, δηλαδή 1750 ευρώ!
Πρόκειται για τον Ludwig Zacaro και την γυναίκα του την Nina Lahge που δήλωσαν πως επηρεάστηκαν, από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο   
Όπως είπαν, ο δήμαρχος του Ναυπλίου δεν μπορούσε ο Δήμος να εισπράξει χρήματα για αυτό τον σκοπό, τους προέτρεψε να δώσουν τα χρήματα στον κοινωφελή  φορέα που έχει ο Δήμος που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου.
Όντως οι δύο Γερμανοί το έπραξαν δηλώνοντας με επιστολή τους πως: «Ο ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που έγιναν παλιότερα. Λόγω των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί.

Η σημερινή κυβέρνηση, για πρώτη φορά, εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει τη λεηλασία της οικονομίας. Εξ’ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται.

Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός θα πρέπει να πληρώσει γι’ αυτά. Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας.

Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως εξ ‘αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11 δισ. ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δισ. ευρώ»
Οι δύο Γερμανοί υπολόγισαν πως το αναγκαστικό δάνειο είναι 70 δισ. ευρώ και το διαίρεσαν με τα 80 εκατ. του πληθυσμού της Γερμανίας. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσό που αναλογεί σε κάθε Γερμανό πολίτη είναι 875 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα χρήματα για τις επανορθώσεις.
Και οι δύο Γερμανοί δεν είναι πλούσιοι, ίσα ίσα ο Ludwig Zacaro είναι συνταξιούχος και η σύζυγός του εργάζεται 30 ώρες την εβδομάδα για να τα βγάλουν πέρα.
Θεωρούν δε ντροπιαστικά τα δημοσιεύματα της BILD
Ο δήμαρχος του Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε σχετικά: «Είναι εμφανές ότι η ηγεσία του γερμανικού λαού δεν μπορεί να εκπροσωπείται από δύο-τρία ανθελληνικά πρωτοσέλιδα, όπως και οι σχέσεις των δύο λαών πολλές φορές δεν αντικατοπτρίζονται από τις κινήσεις της πολιτικής σκακιέρας. Οι λαοί οφείλουν να αναλογιστούν ο καθένας την προσφορά του άλλου σε ιστορικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, με αποκλειστικό στόχο τη συνεργασία και την κοινή ευημερία».