Newsroom

Newsroom

Σακελλαρίδης: Η τρόικα όπως την ξέραμε αποτελεί παρελθόν

H τρόικα όπως την ξέραμε αποτελεί παρελθόν, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφορικά…

sakellaridis 10

H τρόικα όπως την ξέραμε αποτελεί παρελθόν, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφορικά με τις χθεσινές συζητήσεις στο Eurogroup.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες – η πρακτική του να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας και να μιλούν με τα υπουργεία έχει τελειώσει, διεμήνυσε.

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γιάννη Δραγασάκη να αντικαθιστά τον Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γ. Βαρουφάκης «και με αυτόν θα πορευθούμε».

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε εξάλλου ότι μετά το χθεσινό Eurogroup δίνεται στην κυβέρνηση το «πράσινο φως» για να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει, οι οποίες έχουν ήδη πάρει το δρόμο για το κοινοβούλιο, όπως ανέφερε.