Newsroom

Newsroom

Δεκαέξι νησιά του Αιγαίου θεωρούν κύκλοι στην Άγκυρα ότι είναι υπό κατοχή από την Ελλάδα

Ο Τύπος στη γείτονα προεξάρχοντος της HABER 3 έχει αναδείξει σε μεγάλο βαθμό τις αμφισβητήσεις 16 ελληνικών νησιών από το…

haber3 0

Ο Τύπος στη γείτονα προεξάρχοντος της HABER 3 έχει αναδείξει σε μεγάλο βαθμό τις αμφισβητήσεις 16 ελληνικών νησιών από το Τουρκικό Ινστιτούτο «Τουρκία-21ος αιώνας» του οποίου ο πρόεδρος Ουμίτ Οζντάγ, που από πολλούς θεωρείται στενός φίλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, είχε πριν μία βδομάδα δηλώσει πως η Τουρκία: «θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή».
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα τα νησιά αυτά είναι τα: Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Διονισιάδες, Δία, Γαύδος, Σύρνα, Γυαλί, Κυρά Παναγιά, Πλατιά, Οινούσσες, Φούρνοι, Καλόλημνος, Αρκή, Αγαθονήσι, Φίμενα και Φαρμακονήσι
Εν τω μεταξύ στα νησιά Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Καστελόριζο θα βρεθεί την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως τα συγκεκριμένα νησιά έχουν δεχτεί επανειλημμένα τις υπερπτήσεις μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν πηγές του ΥΠΕΘΑ στο koutipandoras.gr η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και ημέρες και δεν έχει να κάνει με την πρόσφατη ιστορία της ΝΟΤΑΜ.
Ωστόσο από αναλυτές θεωρείται ως ένα επιπλέον μήνυμα προς την Άγκυρα.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»