Newsroom

Newsroom

Στο σκαμνί ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ (μάθετε γιατί)

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός για…

zervos

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα  το οποίο αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις σε 19 στελέχη της ΔΕΗ οι οποίες εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ βρισκόταν σε ισχύ νόμος ο οποίος περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Οι Εφέτες του Συμβουλίου οι οποίοι διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ, εκτιμούν πως ο κ. Ζερβός παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…