Newsroom

Newsroom

Διαψεύδει ο Πανούσης το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ: "Καμία απόφαση για άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών"

Κατηγορηματική διάψευση από τον Γιάννη Πανούση για τα περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται…

panousis vouli 0

Κατηγορηματική διάψευση από τον Γιάννη Πανούση για τα περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Ο αρμόδιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Βήμα: «Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Το ζήτημα ανέκυψε απόψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΣΚΑΙ για άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων. Είναι γεγονός ότι εάν έχει εκδοθεί τέτοια διαταγή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυτομάτως η χώρα δεν θα αναγνώριζε τη Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» την οποία έχει υπογράψει, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Νωρίτερα, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ρεπορτάζ τους έλεγε ότι όποιος παράνομος μετανάστης εισέρχεται στη χώρα, δεν θα κρατείτο και θα του δίνονται έγγραφα ισχύος 1 μήνα, σε περίπτωση που θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα ή 6μηνη άδεια παραμονής, αν επιλέξει να παραμείνει χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συμβεί μετά.

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας.», σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…