Newsroom

Newsroom

Πλασκοβίτης: "Ο Παπακωνσταντίνου ήθελε να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή"

Στην κατάθεση του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, χαρακτήρισε πάρα πολύ καλές τις σχέσεις…

plaskovitis1

Στην κατάθεση του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, χαρακτήρισε πάρα πολύ καλές τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ήθελε να δώσει την μάχη για τη σωτηρία της χώρας, και ότι ήθελε με κάθε τρόπο να πολεμήσει την τη φοροδιαφυγή. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από τον Τύπο ότι χάθηκε το CD με την λίστα Λαγκάρντ και όπως χαρακτηριστικά είπε, όλα εκ των υστέρων τα πληροφορήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έκανε καμία κουβέντα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών για τον αριθμό των προσώπων που ήταν στην επίμαχη λίστα.

Ο Πλασκοβίτης, ο οποίος ελέγχεται για ψευδορκία για την υπόθεση, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η λίστα Λαγκάρντ παραλήφθηκε από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, κατάθεσή του. «Η διαδικασία έπρεπε να έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα, όπως μου είχε πει τόσο ο πρώην υπουργός όσο και ο Γάλλο ομόλογός μου, Ζαν Μαρκ Φενέ, και αυτό γιατί δεν θα έπρεπε να εκτεθούν οι γαλλικές έναντι των ελβετικών αρχών» είπε. 

«Αισθάνομαι μία βαθύτατη πικρία, διότι δώσαμε έναν αγώνα και επειδή ξέχασα την ύπαρξη ενός εγγράφου και δεν το κατέθεσα, βρέθηκα να διώκομαι για ψευδορκία», πρόσθεσε και αναφέρθηκε αναλυτικά σε ένα έγγραφο που εστάλη μέσω φαξ στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τον τρόπο που θα παραλάμβανε η ελληνική πλευρά τη λίστα. «Δεν υπήρχε λόγος να εκθέσει κανείς τον τρόπο, με τον οποίο ελήφθησαν τα στοιχεία. Τα έχουμε και τα αξιοποιούμε σύμφωνα με το νόμο. Αν  μπορείς να πάρεις στοιχεία με φοροφυγάδες, τα παίρνεις.  Ήξερα ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γαλλία διέπραξε κάτι παράνομο για να αποκτήσει αυτά τα στοιχεία», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι «όταν η κυβέρνηση στοχεύει κατά της φοροδιαφυγής, δεν μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις 11,5 εκατ. Έλληνες εκ του μηδενός. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να πατάξει τη φοροδιαφυγή.»
Όταν ο Εισαγγελέας τον ρώτησε, μήπως η διάθεση του φρέναρε, γιατί μέσα στη λίστα υπήρχαν τρία συγγενικά του πρόσωπα, ο Πλασκοβίτης απάντησε: «Δεν επιθυμώ να κάνω κρίση, που δεν στηρίζεται σε γνώση συγκεκριμένων γεγονότων. Θέλετε να κάνω εκτίμηση προθέσεων. Αυτό είναι στην κρίση του δικαστηρίου σας». Ο Εισαγγελέας τον ρώτησε, πώς φαίνεται για την Ελλάδα να ζητάμε για δεύτερη φορά το ίδιο αρχείο από τη Γαλλία;
«Δεν είναι προς τιμήν μας. Δεν ξέρω αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, αλλά  δεν είναι προς τιμήν μας, παρότι κατά καιρούς έχουμε δώσει τέτοια δείγματα», απάντησε ο πρώην γγ του ΥΠΟΙΚ.

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι