Χωράει ένα "Ποτάμι" μέσα στο Δούρειο Ίππο; (βίντεο)

Έτοιμος να μπει με κάποιο τρόπο στην κυβερνητική πλειοψηφία και να στρίψει την πολιτική προς το “μνημονιακότερο” εμφανίζεται ο Σταύρος…

potami 7

Έτοιμος να μπει με κάποιο τρόπο στην κυβερνητική πλειοψηφία και να στρίψει την πολιτική προς το “μνημονιακότερο” εμφανίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μπορεί ο λαός να μην του έδωσε στις εκλογές την τρίτη θέση που τόσο επιτακτικά ζητούσε, η πίεση ωστόσο που προκαλείται από τους πιστωτές ενόψει μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να εμφανιστεί ως ο “αναγκαίος σύμμαχος”, με σκοπό να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα. 

«Θα πρέπει η κυβέρνηση, να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, να τοποθετηθούν οι βουλευτές, αυτοί που έχουν αντίρρηση να το πουν, να καταλάβουμε τι αντιρρήσεις έχουν και να πάμε παραπέρα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του Ποταμιού και συμπλήρωσε πως στη Βουλή μπορεί να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη πλειοψηφία από το “55 – 45” της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως η 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, παρά μόνο προς συζήτηση. Έχει γίνει σαφές σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση αντλεί νομιμοποίηση από την πλατιά λαϊκή στήριξη κι εμμέσως πως μια ενδεχόμενη συμμαχία με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θα σήμαινε περαιτέρω περιορισμό του ήδη στενού περιθωρίου κινήσεων. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τις συντηρητικές συνάμεις στην Ευρώπη είπε από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είχαν προβλέψει […] ότι θα σχηματίσουμε κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ,  αφήνοντας απέξω τα αγαπημένα τους παιδιά…». 

Τα “αγαπημένα παιδιά” δεν μπορούν να είναι άλλα από τους βουλευτές του “Ποταμιού”, αν θυμηθούμε πως ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει λυπημένος που κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το Ποτάμι αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι έχουν συνειδητοποιήσει πως Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν εξαντλήσει το πολιτικό τους κεφάλαιο. «Δεν ήταν οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» σχολίασε ο Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…