Newsroom

Newsroom

Το "ξεφτίλισε" η Άγκυρα

Σε μια κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και του διεθνούς δικαίου προχώρησε η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που…

1843261

Σε μια κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και του διεθνούς δικαίου προχώρησε η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το Σάββατο και με την οποία προσπαθεί να “δεσμεύσει” το μισό βόρειο Αιγαίο από την Σκύρο έως τη Λήμνο για όλο το 2015!

Η Αθήνα μετά από διαβουλεύσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε εντονότατα διαβήματα σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ICAO.

Το βράδυ της Κυριακής η Άγκυρα έλαβε και επίσημα απορριπτική απάντηση στη ΝΟΤΑΜ της, και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Στο κείμενο της Αθήνας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

  •     Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ.
  •     Συνήθως η Τουρκία δέσμευε περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα, τώρα όμως ο χρονικός ορίζοντας, μέχρι τις 31-12- 2015 είναι πρωτοφανής.
  •     Η χάραξη του πεδίου βολής αποκόπτει το βόρειο από το νότιο Αιγαίο
  •     Η χάραξη επηρεάζει καθοριστικά τους αεροδιαδρόμους g-33 και N -130 δημιουργώντας προβλήματα ή και κινδύνους στις αερομεταφορές.
  •     Η καταληκτική γραμμή χάραξης, δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, αλλά και από εθνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά κυρίως συμπεριλαμβάνει έδαφος της Λήμνου. Πρακτικά αυτό σημαίνει απειλή πολέμου, γιατί αν δεν πρόκειται περί αβλεψίας των Τούρκων η απειλή είναι ιδιαζόντως μεγάλη. Γιατί θεωρητικά τμήμα του εδάφους, νοτιοανατολικά της Λήμνου , μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής, για τα τουρκικά αεροσκάφη.
  •     Παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Η ΝΟΤΑΜ της Άγκυρας εκδόθηκε μετά την άρνηση της Αθήνας, να επιτρέψει σε ιταλικό πλοίο να ποντίσει οπτικές ίνες νοτίως της Κρήτης και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για λογαριασμό της Τουρκίας.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…