Newsroom

Newsroom

Οι Κύπριοι πολίτες απαιτούν αλλαγή πλεύσης κυβέρνησης

Το αίτημα των Κυπρίων (Ελληνοκύπριοι) πολιτών για ριζικές τομές και αλλαγή πλεύσης κυβέρνησης και θεσμών, αλλά και ο τερματισμός της…

cyprus anastasiadhs

Το αίτημα των Κυπρίων (Ελληνοκύπριοι) πολιτών για ριζικές τομές και αλλαγή πλεύσης κυβέρνησης και θεσμών, αλλά και ο τερματισμός της περιόδου χάριτος για τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εισήλθε στον τρίτο χρόνο της πενταετούς προεδρικής θητείας του, είναι τα βασικά συμπεράσματα δημοσκόπησης, που διενέργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου η εταιρεία «Symmetron Market Research».

Διάχυτο είναι το αίσθημα της απογοήτευσης από τον βαθμό λειτουργίας και αξιοπιστίας των πολιτικών, αλλά και των πολιτειακών θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η δεύτερη χρονιά του προέδρου Αναστασιάδη στην προεδρία κλείνει με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι πολίτες κρίνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση (59%).

Αρνητική γνώμη με ποσοστό 51% συγκεντρώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης με αυξητικές τάσεις, ενώ αρνητικό είναι και το πρόσημο για τον γενικότερο τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

Στοιχείο προβληματισμού από την άλλη για την παρούσα διακυβέρνηση αποτελεί και το ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυρίως στους τομείς της οικονομίας και του Κυπριακού, ενώ δείχνουν να μην πιστεύουν στη δυνατότητα της να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη.

Πολύ έντονο είναι το αίσθημα της απογοήτευσης ως προς τον βαθμό εμπιστοσύνης σε θεσμούς της πολιτείας, όπως είναι η Κεντρική Τράπεζα και η Δικαστική εξουσία.

Βάσει της δημοσκόπησης (και με τις απαντήσεις που δίνονται να είναι α) Καθόλου, β) Λίγο, γ) Αρκετά δ) Πολύ) οι πολίτες απάντησαν πως δεν εμπιστεύονται καθόλου την Κεντρική Τράπεζα σε ποσοστό 51%, λίγο απάντησε το 36%, αρκετά το 11% και πολύ μόλις 1%.

Το στοιχείο αυτό, συνάδει με τη δυσπιστία και το υψηλό ποσοστό έλλειψης εμπιστοσύνης (33%) που δείχνουν οι πολίτες ως προς και τη Δικαστική Εξουσία, παρόλο που σειρά σκανδάλων πολιτικής και οικονομικής φύσεως βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…