Newsroom

Newsroom

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

To Φθινόπωρο θα κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Βόρεια…

ombreles 0

To Φθινόπωρο θα κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως στα βόρεια τμήματά του.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Αττική

Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σήμερα στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ωστόσο αναμένονται πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Για τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όταν θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρους όμβρους στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…