Ανάκληση μελετών για το εργοστάσιο στις Σκουριές

koutipandoras.gr

skouries 9

Ευχαριστημένοι δηλώνουν στο koutipandoras.gr κάτοικοι της περιοχής μετά την απόφασή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη να  ανακαλέσει την Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών στη Χαλκιδική.

Στόχος του υπουργείου είναι ο επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανέλεγχος κρίθηκε επιβεβλημένος μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Να σημειώθει οτι στις 8 Δεκεμβρίου είχε προηγηθεί καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλευτικών Δραστηριοτήτων η οποία αναφερόταν στο συγκεκριμένο θέμα .Οπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr, υπήρχε έγκριση δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού η οποία είχε στηρηχθεί σε νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης . Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα,  η έγκριση ήταν προγενέστερη του νόμου ενω όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δήλωση του μηχανικού που ανέφερε οτι είχαν τηρηθεί οι όροι δόμησης της περιοχής ήταν ψευδής.

Πάντως η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση  των εργαζομένων του σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» και του σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζουν αναξιόπιστο τον υπουργό ΠΑΠΕΝ.

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…