Newsroom

Newsroom

Ψάχνουν τον πιο σύντομο δρόμο για την εξουσία στη ΝΔ

Έντονη κινητικότητα επικρατεί πάλι στη Νέα Δημοκρατία, μετά την παροδική “κατάπαυση πυρός” λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με πιστωτές και…

karamanlis samaras

Έντονη κινητικότητα επικρατεί πάλι στη Νέα Δημοκρατία, μετά την παροδική “κατάπαυση πυρός” λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με πιστωτές και εταίρους. Οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, με τους “δελφίνους” να ετοιμάζουν τις κινήσεις τους ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος όπου, αν δεν αναβληθεί πάλι, θα μιλήσουν για τα αίτια της ήττας. 

Έξι ονόματα παίζουν ως πιθανοί διεκδικητές της θέσης του προέδρου, αν τελικά τεθεί θέμα διαδοχής. Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης και Νίκος Δένδιας εμφανίζονται ως οι πιο δυνατοί παίχτες αλλά κινητικότητα εμφανίζουν κι οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως και το 2009, περισσότερο από την πολιτική κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσει το κόμμα τους, τα ηγετικά στελέχη μοιάζουν να ενδιαφέρονται για την εξεύρεση του προσώπου που θα μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη εκλογική κούρσα.

Επειδή όμως η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά καρβέλια να φάει για να αποβάλει τον προσωπαγή της χαρακτήρα ως κόμμα, η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του προέδρου, υποχρεώνει τους “δελφίνους” να περιορισθούν σε προσεκτικές κινήσεις.