Η κυβέρνηση εργάζεται για να εκμεταλλευτεί τη δημιουργική ασάφεια

«Είμαστε περήφανοι για το βαθμό της ασάφειας της συμφωνίας. Το κάναμε σκόπιμα», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης το πρωί στην τηλεόραση…

2234557

«Είμαστε περήφανοι για το βαθμό της ασάφειας της συμφωνίας. Το κάναμε σκόπιμα», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τώρα οι υπουργοί εργάζονται για να παράγουν έργο που αφενός θα καθησυχάσει τους πολίτες και τους διαφωνούντες αφετέρου θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο στη συνεχή διαπραγμάτευση με εταίρους και πιστωτές.

Σε αυτό το πλαίσιο διεξήχθη το πρωί συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιες για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο τραπέζι βρέθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης, η προώθηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ειδικά εν όψει των υποχρεώσεων του Μαρτίου. 

Παράλληλα, σκληρή δουλειά ρίχνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας για να αυξηθούν τα έσοδα. Μιλώντας το πρωί στο ρ/σ Παραπολιτικά, εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ενώ άφησε να εννοηθεί πως εξετάζεται σχέδιο κινήτρων προς όσους κατέχουν “μαύρο” χρήμα ώστε να το δηλώσουν και το δημόσιο να εισπράξει φόρους, υπό την απειλή πως αν δεν το πράξουν έγκαιρα θα κληθούν να πληρώσουν πολλά περισσότερα στη συνέχεια. 

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας, με την εισήγηση του πρωθυπουργού θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ανακοινώσει πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ θα αναφερθεί στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φοροδιαφυγή.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…