Newsroom

Newsroom

Αυτό είναι το νέο Aprilia Caponord 1200 Rally (φωτό+βίντεο)

Μετά το λανσάρισμα του Caponord 1200, του ιδανικού crossover για κάθε τύπο δρόμου, στην κορυφή της κατηγορίας σε ό,τι αφορά…

77 caponord rally medium

Μετά το λανσάρισμα του Caponord 1200, του ιδανικού crossover για κάθε τύπο δρόμου, στην κορυφή της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τεχνικό εξοπλισμό και ποιότητα πλαισίου, η Aprilia παρουσιάζει μία έκδοση που υπερβαίνει τα όρια των στρωμένων δρόμων, εκεί που το ταξίδι γίνεται περιπέτεια.

Το Aprilia Caponord 1200 Rally, άξιο υπόδειγμα παγκόσμιας μοτοσυκλέτας, κατάλληλης τόσο για την καθημερινή μετακίνηση, όσο για διασκέδαση και για μεγαλύτερες διαδρομές, ακόμα και εκτός ασφάλτου γεννιέται από την τεχνική εξειδίκευση της Aprilia, η οποία και το 2014 επιβεβαίωσε τη θέση της ως μοναδική και νικηφόρος ιταλική μάρκα, κατακτώντας διπλό τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αυξάνοντας σε 54 τον αριθμό των τίτλων στη συλλογή της. Μία πρόκληση που για το 2015 θα είναι διπλή, με την εμπλοκή της Aprilia τόσο στο MotoGP όσο και στο WSBK.

90 caponord rally medium

Νέες ακτινωτές ζάντες 19’’ μπροστά, νέες σκληρές βαλίτσες, νέα προστατευτικά κινητήρα, συμπληρωματικά φώτα LED. Το νέο Aprilia Caponord 1200 Rally είναι πιο εξεζητημένο, πιο προστατευτικό, πιο άνετο με πλούσιο εξοπλισμό. Οι υψηλές επιδόσεις του κινητήρα συνδυάζονται με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του πλαισίου που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα Aprilia και με αποκλειστικά τεχνολογικά στοιχεία, όπως το ADD, το πατενταρισμένο σύστημα ημι-ενεργητικών αναρτήσεων, ικανό να προσαρμόζει αυτόματα τη βαθμονόμηση ανάλογα με την επιφάνεια του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας επιτυγχάνεται επιπλέον με το σύστημα A-MP που προσφέρει σύνδεση με το smartphone.

caponord rally 4 medium

Πακέτο στάνταρ εξοπλισμού

  • Σύστημα Ride-by-Wire με τριπλή χαρτογράφηση (Sport, Touring, Rain)
  • Δικάναλο ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης
  • ATC (Aprilia Traction Control) με 3 επίπεδα ρύθμισης και δυνατότητα απενεργοποίησης
  • ADD (Aprilia Dynamic Damping), σύστημα που «διαβάζει» το δρόμο, αναγνωρίζει το στυλ οδήγησης του αναβάτη και προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων
  • ACC (Aprilia Cruise Control)
  • Νέες πλαϊνές βαλίτσες με καλύμματα αλουμινίου
  • Μεγάλη ρυθμιζόμενη ζελατίνα
  • Προστατευτικές χούφτες
  • Πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα και ποδιά κινητήρα
  • Συμπληρωματικοί LED προβολείς
  • Ακτινωτές ζάντες με ελαστικά 120/70R19 μπροστά και 170/60R17 πίσω

Η μοτοσυκλέτα

Η χαρακτηριστική προσωπικότητα του ιταλικού σχεδιασμού συνδυάζεται με ένα λεπτό κορμί. Όπως σε κάθε Aprilia, ο σπορ χαρακτήρας είναι ξεκάθαρος και αναγνωρίσιμος μέσα από στοιχεία του στυλ, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο τριπλός μπροστινός προβολέας, που έχει καθιερωθεί ως ένα διακριτικό στοιχείο όλων των σύγχρονων Aprilia. Το συνολικό σχήμα είναι αποτέλεσμα πολυάριθμων μελετών σε αεροδυναμική σήραγγα, που οδήγησαν στην εύρεση της χρυσή τομή μεταξύ μίας ιδιαίτερα συμπαγούς μορφής, άριστης αεροδυναμικής διείσδυσης και μεγάλης προστασίας από τον αέρα. Για να διασφαλιστεί η μέγιστη άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη, η νέα μεγαλύτερη ζελατίνα με εύκολη ρύθμιση ύψους, οι χούφτες και τα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ, ενώ έχουν μικρή αεροδυναμική αντίσταση, προσφέρουν άφθονη προστασία. Το περιπετειώδες στυλ του Aprilia Caponord 1200 Rally ολοκληρώνεται από τα νέα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα και το νέο κάλυμμα κάτω από τον κινητήρα. Νέα είναι και τα συμπληρωματικά προβολάκια LED που συνεισφέρουν στην αύξηση της ασφάλειας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

accessories 13 medium

Μακρινά ταξίδια

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μίας μοτοσυκλέτας που προορίζεται για μακρινά και απαιτητικά ταξίδια είναι η θέση οδήγησης. Το Aprilia Caponord 1200 Rally προσφέρει στους αναβάτες κάθε αναστήματος μία όρθια και άνετη θέση οδήγησης, καρπός ειδικών εργονομικών μελετών για την εξεύρεση μιας δεσπόζουσας θέσης, που δεν θα κουράζει κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, με άριστο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, από σπορ οδήγηση στο δρόμο έως οδήγηση εκτός δρόμου σε όρθια θέση. Η σέλα έχει ιδιαίτερα άνετο υλικό και ύψος μόλις 840 χιλιοστά από το έδαφος, επιτρέποντας και σε αναβάτες χαμηλότερου αναστήματος να έχουν πάντα τον πλήρη έλεγχο της μοτοσυκλέτας, ακόμα και σε στάση. Μια χαμηλότερη σέλα είναι διαθέσιμη ως αξεσουάρ για την περαιτέρω μείωση της απόστασης από το έδαφος. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον συνεπιβάτη: το αντίστοιχο τμήμα της σέλας, μεγάλο και επίπεδο, είναι ξεχωριστό από το τμήμα του οδηγού, με σχήμα που αποτρέπει την ολίσθηση προς τα εμπρός, εξασφαλίζοντας βέλτιστη άνεση σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, ενώ οι χειρολαβές παρέχουν σταθερή και άνετη λαβή. Η τεχνολογία της «φυγοκέντρησης» επέτρεψε την κατασκευή ενός ρεζερβουάρ από νάιλον με λεπτό τοίχωμα, με μεγάλη ποικιλία σχημάτων, με μειωμένο βάρος. Με τον τρόπο αυτό μειώθηκε επίσης το πλάτος στο ελάχιστο και δημιουργήθηκε μια τέλεια θέση για τα πόδια του οδηγού. Τα 24 λίτρα εξασφαλίζουν μακρινές αποστάσεις με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Ο σχεδιασμός του Caponord 1200 Rally συμπληρώνεται από τις νέες πλαϊνές βαλίτσες με καλύμματα αλουμινίου, χωρητικότητας 33 λίτρων η καθεμία. Με τις βαλίτσες τοποθετημένες, οι πλαϊνές διαστάσεις είναι πολύ συμπαγείς, αποτέλεσμα στο οποίο συνηγορεί και η επιλογή της διάταξη του συστήματος εξάτμισης, με το τελικό τοποθετημένο χαμηλά. Οι βαλίτσες εφαρμόζουν στο προφίλ της ουράς (οι συνολικές διαστάσεις είναι μόλις 920 χιλιοστά) και δεν δημιουργούν καμία ενόχληση για το συνεπιβάτη, διευκολύνοντας το ανέβασμά του στη μοτοσυκλέτα, αλλά και την άνεση στα ταξίδια. Όταν οι βαλίτσες δεν είναι τοποθετημένες, μπορεί να ρυθμιστεί το ύψος του τελικού της εξάτμισης, προσδίδοντας πιο επιθετική όψη και αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος σε στροφές.

Ο κινητήρας

Το Aprilia Caponord 1200 Rally κινείται από την τελευταία έκδοση του δικύλινδρου Aprilia που χρησιμοποιήθηκε ήδη με επιτυχία στο Caponord 1200. Ο ιταλικός V2 μπορεί να υπερηφανευτεί για την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία κατασκευής και την προσεκτική μελέτη της δυναμικής των ρευστών στο εσωτερικό του κινητήρα, για βελτίωση της καύσης και μείωση των τριβών, μεγιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις επιδόσεις.

Ο κινητήρας των 1200 κ.εκ. έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, τόσο στο λογισμικό όσο και στα μηχανικά του μέρη, προκειμένου να αποκτήσει ακόμα πιο προοδευτική απόδοση στις χαμηλές στροφές (προς όφελος της άνεσης) και να ενισχύσει την οδηγική απόλαυση με ακόμη υψηλότερη ροπή, βελτιώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου.

58 caponord rally medium

Τα γενικά χαρακτηριστικά του κινητήρα του Caponord 1200 Rally:

  • Δικύλινδρος V 90°
  • Επιδόσεις: μέγιστη ισχύς 125 CV στις 8.000 σ.α.λ., μέγιστη ροπή 11,7 kgm στις 6.800 σ.α.λ.
  • Τεχνολογία Ride by Wire με τρεις χάρτες (Sport, Touring και Rain)
  • Ιδιαίτερα υπερτετράγωνες διαστάσεις (διάμετρος/διαδρομή) που ευνοούν την ευστροφία, και ενισχύουν το σπορ χαρακτήρα
  • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής, που παίρνουν κίνηση από ένα μικτό σύστημα αλυσίδας / γραναζιών, και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο
  • Ανάφλεξη με δύο μπουζί για βέλτιστη καύση και μέγιστη απόδοση
  • Εξελιγμένος ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου με δύο σώματα με πεταλούδα και διπλό μπεκ σε κάθε σώμα
  • Πηνία ανάφλεξης ενσωματωμένα στις πίπες των μπουζί
  • Τριοδικός καταλυτικός μετατροπέας με διπλό αισθητήρα οξυγόνου
  • Υδραυλικός συμπλέκτης
  • Νέο τελικό εξάτμισης για βελτίωση της καμπύλης ροπής, ιδιαίτερα στις μεσαίες στροφές περιστροφής του κινητήρα

61 caponord rally medium

Τριπλή χαρτογράφηση

SPORT: μέγιστη απόδοση με άμεση απόκριση και πλήρη ισχύ, για επιθετικό στυλ οδήγησης.

TOURING: η μέγιστη ισχύς παραμένει ίδια με τη χαρτογράφηση Sport, αλλά με πιο προοδευτική απόδοση, κατάλληλη για καθημερινή οδήγηση ή εκδρομές.

RAIN: η ισχύς περιορίζεται στους 100 HP, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ο έλεγχος σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του Caponord 1200 Rally περιλαμβάνεται ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ATC), και τα δύο με δυνατότητα απενεργοποίησης.

60 caponord rally medium

Τιμές

Το Caponord 1200 Rally είναι διαθέσιμο στα σημεία πώλησης Aprilia στην τιμή των 16.650 €, με ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών όπως δυνατότητα επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης για 2 επιπλέον χρόνια, 2 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα: προκαταβολή από 0%, έως 72 μήνες εξόφληση.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…