Newsroom

Newsroom

Επετειακή προβολή του Pulp Fiction στον κινηματογράφο "Αλκυονίς"

Το αριστούργημα του Κουέντιν Ταραντίνο, ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, μεε αφορμή τα είκοσι χρόνια από την πρώτη προβολή του «Pulp…

pulp

Το αριστούργημα του Κουέντιν Ταραντίνο, ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, μεε αφορμή τα είκοσι χρόνια από την πρώτη προβολή του «Pulp Fiction». Ο κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema θα προβάλλει καθημερινά στις 9.30 μ.μ., από 26 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, και για 7 μόνο προβολές, την ταινία του «Mr. Q», που τον έκανε διάσημο, χαρίζοντάς του το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, αλλά και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 1994.

Στην υπόθεση της ταινίας, ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά»,  σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ, να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι’ αυτό. Τελικά, όμως, δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται, όμως, να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του, γνωρίζοντας ότι, πιθανώς, θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Ούμα Θέρμαν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μπρους Γουίλις.

Άξιο αναφοράς είναι και το σάουντρακ, το οποίο είναι το ίδιο καλτ όπως και η ταινία. Πολλοί ερμηνευτές του απέκτησαν απρόσμενα νέα διασημότητα. Επίσης, με την επιτυχία της ταινίας αναβίωσε και το μουσικό στιλ της «Surf rock», το οποίο κυριαρχεί. Πρόκειται για αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του ’90 και ένα ορόσημο του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά. Το «Pulp Fiction» έκανε σταρ την Ούμα Θέρμαν και επανέφερε στα κινηματογραφικά δρώμενα τον ξεχασμένο, εκείνη την περίοδο, Τζον Τραβόλτα.

Πληροφορίες

Κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42 – 46, πλ. Βικτωρίας, 26 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου,  τηλ.: 210 8220008, 210 8220023. Εισιτήρια:  7 ευρώ , παιδ., φοιτ. και άνω των 65:  5 ευρώ, άνεργοι: 3 ευρώ, οικογ. πακέτο 3 ατόμων: 10 ευρώ. Καθημερινά στις 21:30.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…