Newsroom

Newsroom

Επίπληξη στους 3 δράστες που έκαψαν τον σκύλο

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας η δίκη των τριών αγοριών, που έκαψαν έξω…

kaineskylozontanoarta

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας η δίκη των τριών αγοριών, που έκαψαν έξω από τα δικαστήρια της περιοχής έναν σκύλο – τον Φοίνικα – και ανέβασαν το βίντεο του βασανισμού του ζώου στο facebook στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβάρα, που ήταν μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το δικαστήριο αποφάσισε την επίπληξη και για τους τρεις. Στην απόφαση τονίστηκε πως υπεύθυνοι για ό,τι κάνουν εφ’ εξής τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση τους θα είναι οι γονείς, ενώ τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση σε οποιοδήποτε αδέσποτο ζώο συντροφιάς για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η απαγόρευση προσέγγισης όμως δεν αφορά τα σκυλιά που ζουν στον καταυλισμό της περιοχής και ανήκουν στους Τσιγγάνους, οι οποίοι κατοικούν εκεί.
Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη
Ο δικηγόρος των ανήλικων Ρομά εξήγησε ότι στον 12χρονο δράστη, που συμμετείχε στο έγκλημα, δεν μπορεί να καταλογιστεί οτιδήποτε λόγω του νεαρού της ηλικίας του ενώ ο 15χρονος ποτέ δεν είπε γιατί έκαψε το ζώο και έτσι δεν γνωρίζουν τα κίνητρα της πράξης του.
Μάλιστα επισήμανε ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο τρίτος νεαρός ανέβασε στο facebook το βίντεο που δείχνει πως οι δύο ανήλικοι καίνε το ζώο γιατί η Google δεν δίνει στοιχεία! Σε αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πόσο έωλο είναι αυτό το επιχείρημα καθώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr βρήκε τον ανήλικο χρήστη και εντόπισε και τους υπόλοιπους από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε ο τρίτος ανήλικος ο οποίος τράβηξε με το κινητό του και στη συνέχεια ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ το βίντεο – ντοκουμέντο.
Ο συνήγορος των τριών ανήλικων επισήμανε υπερασπιζόμενος τους πελάτες του ότι οι Τσιγγάνοι είναι φιλόζωοι γι’ αυτό και στους καταυλισμούς έχουν τόσα ζώα, που φροντίζουν ενώ ζήτησε τα παιδιά στο πλαίσιο της συμμόρφωσης τους να φοιτήσουν σε ειδικό σχολείο. Το δικαστήριο όμως απέρριψε την πρόταση του καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν τέτοιες δομές.
Ο συνήγορος των Ρομά είπε μάλιστα ότι τα παιδιά αφού έκαψαν το ζώο προσπάθησαν να το περιθάλψουν βάζοντας του Betadine κάτι που απέρριψαν με τις μαρτυρίες τους τόσο η κα Τζουβάρα, το μέλος του συλλόγου τους Αφροδίτη Γκανιάτσα, που βρήκε το καμένο ζώο και ο κτηνίατρος Γιώργος Τρομπούκης ο οποίος το περιέθαλψε.
Απόντες οι φιλόζωοι
Η κα Τζουβαρά εξέφρασε στο www.zoosos.gr τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της καθώς πέραν των μαρτύρων κατηγορίας κανείς άλλος φιλόζωος δεν βρέθηκε έξω από το δικαστήριο αν και η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.
Όπως πολύ συχνά έχουμε επισημάνει και εδώ οι περισσότεροι αρκούνται στην διαδικτυακή κριτική, στον φιλοζωικό ακτιβισμό μέσω πληκτρολογίου, στις κατάρες και στα ρατσιστικά σχόλια και πέραν τούτου ουδέν.
Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών επειδή οι δράστες είναι ανήλικοι και όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο από παράλειψη στο σχετικό έγγραφο κλήσης των μαρτύρων αναφερόταν ότι θα είναι δημόσια.

Πηγή:www.zoosos.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης