Newsroom

Newsroom

Die Zeit: "Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση"

Άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», με τίτλο «Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση», επισημαίνει ότι «οι Έλληνες…

tsipras euro stars epic

Άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», με τίτλο «Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση», επισημαίνει ότι «οι Έλληνες μπορούν και πάλι να επεξεργάζονται οι ίδιοι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών τους». Το άρθρο συνεχίζει ότι η χώρα «δεν σώθηκε, αλλά ανακτά ένα κομμάτι της ακεραιότητάς της» και επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα είναι προ πάντων δικό της. 

«Η πιο σημαντική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα: δεν θα υπάρξουν νέα δραστικά μέτρα λιτότητας» γράφει ο συντάκτης, διευκρινίζοντας  ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα θα σπαταλήσει χρήματα σε κοινωνικά προγράμματα. Εξηγεί ότι το νέο σχέδιο είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς προβλέπει μεταρρυθμίσεις στους τομείς της φορολογίας και της Δικαιοσύνης. «Η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει ειδικά τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Σε αυτό όλοι οι προκάτοχοί του έχουν (εσκεμμένα) αποτύχει» προσθέτει ο αρθρογράφος και συνεχίζει αναφέροντας ότι μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός υφίστατο μέτρα τα οποία υπαγορεύονταν από τους πιστωτές. Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε έναν καλό συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καθώς οι μεταρρυθμίσεις δεν θα υπαγορεύονται από το εξωτερικό, αλλά θα τις επεξεργάζονται από κοινού οι πιστωτές με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ «για πρώτη φορά σε αυτή την κρίση τίθενται τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα». 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…