Newsroom

Newsroom

Η 25η Ιανουαρίου κι όσα την ακολούθησαν δεν τον δίδαξαν τίποτα: Διαβάστε το απίστευτο σχόλιο Σαμαρά για Τσίπρα και την αιχμηρή απάντηση Παπα

Με την εμπάθεια με την οποία έχασε πριν ένα μήνα τις εκλογές επιτίθεται ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα…

samaras 162

Με την εμπάθεια με την οποία έχασε πριν ένα μήνα τις εκλογές επιτίθεται ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με το Eurogroup, την πρώτη που επιτεύχθηκε ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο, ανάμεσα σε άλλα, για προεκλογικά ψέματα που «ποτέ άλλοτε δεν διαψεύστηκαν τόσο γρήγορα και πως «έχουν το θράσος να λένε ότι έκαναν για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»!

Διαβάστε όλη τη δήλωση Σαμαρά και το σκωπτικό σχόλιο στο twitter του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπαθούν να αποδείξουν ότι η επιστροφή στο Μνημόνιο, που υπέγραψαν χθες είναι «επιτυχία» για τη χώρα.

Στην ουσία επέστρεψαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες!

Έλεγαν ότι «καταργούν το Μνημόνιο» και τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα!

Έλεγαν ότι «διώχνουν την Τρόικα». Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι’ αυτό επίσης υπέγραψαν χθες!

Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε από τα Μνημόνια στα τέλη Φεβρουαρίου και στο τέλος του χρόνου πραγματικά δεν θα υπήρχε Τρόικα.

Μιλάνε για «άδεια ταμεία», αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε! Παρά το ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους!

Όμως πλεονάσματα βρήκαν και δεν μπορεί να υπάρχουν και πλεονάσματα και άδεια ταμεία!

Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος. Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια…

Υπόσχονταν να «κουρέψουν» το χρέος. Και τώρα πασχίζουν να πετύχουν τη ρύθμιση που εξασφαλίσαμε από το Νοέμβριο του 2012!

Και το πιο σημαντικό: δεν λένε πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο!

Κι όχι μόνο προεκλογικά ψέματα. Και οι μετεκλογικές εξαγγελίες τους μπαίνουν τώρα υπό την έγκριση της Τρόικας. Θα τα υποβάλουν τη Δευτέρα και θα δούμε ποια θα γίνουν αποδεκτά και ποια όχι. Και με ποιο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» το καθένα…

Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα! Αλλά ο μεγάλος κίνδυνος δεν ξεπεράστηκε. Τώρα απλώς έβαλαν την υπογραφή τους σε πράγματα από τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε – και είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά – να απαλλάξει τον τόπο…

Με μεγαλύτερο ψέμα: το θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»! Που τελικά μας γύρισε στο ίδιο σημείο, στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου. Αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες:

Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση. Τα πλεονάσματα σε ελλείμματα. Και την αξιοπιστία της χώρας να έχει επιστρέψει στο χαμηλότερο σημείο. Αν αυτό λέγεται «επιτυχής διαπραγμάτευση», τότε το φιάσκο τι είναι;

Μιλάνε για σχέδια «αριστερής παρένθεσης». Ο μόνος που μπορεί να τους μετατρέψει σε «παρένθεση» είναι ο εαυτός τους! Τα ψέματα που λένε. Που έχουν κοντά ποδάρια. Η ανευθυνότητα που δείχνουν. Που ήδη άρχισε να αποκαλύπτεται. Και το χειρότερο: το ύφος και η αλαζονεία τους. Που είναι διχαστικά για την κοινωνία, αντιαισθητικά για κάθε σοβαρό Έλληνα και που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις», το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν…

Εμείς δεν θα δείξουμε την ανευθυνότητα που εκείνοι επέδειξαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και δεν θα τους αφήσουμε να πάνε τη χώρα στα βράχια».

 

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…