Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συνέχιση του προγράμματος

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν οι δανειστές συνεχίσουν να επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το τρέχον πρόγραμμα…

varoufakis 3 1

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν οι δανειστές συνεχίσουν να επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το τρέχον πρόγραμμα και να παρουσιάσει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Telegraph.

«Έχουμε υποχωρήσει για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα», διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όμως αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχιστεί απλά επειδή έτσι λένε οι κανόνες», προσθέτει, εξηγώντας πως η Ελλάδα έχει ήδη περιορίσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης, κι όμως το ονομαστικό ΑΕΠ της εξακολουθεί να μειώνεται.

«Δεν  υπάρχει κανένα μακροοικονομικό επιχείρημα υπέρ του περαιτέρω  περιορισμού (των δημοσιονομικών μεγεθών)», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, και συμπληρώνει: «Ο μόνος λόγος να γίνει αυτό είναι ιδεολογικός, με τιμωρητική διάθεση. Το μόνο που ζητάμε είναι ένας τρόπος να τελειώσει ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να αποκατασταθούν οι πιστωτικές διαδρομές της ελληνικής οικονομίας».

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…