Newsroom

Newsroom

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις το χρέος των πολιτών στο δημόσιο "κουρεύεται" κατά 50%

Τη δυνατότητα να…πάρουν ανάσα οι οφειλέτες του Δημοσίου καταβάλλοντας περισσότερες δόσεις με χαμηλότερα ποσά μηναίως δίνουν οι ρυθμίσεις για τα…

2247984

Τη δυνατότητα να…πάρουν ανάσα οι οφειλέτες του Δημοσίου καταβάλλοντας περισσότερες δόσεις με χαμηλότερα ποσά μηναίως δίνουν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
 Δείτε σε ποιες περιπτώσεις το  χρέος των πολιτών στο δημόσιο «κουρεύεται» κατά 50%.
– Η ρύθμιση αφορά σε χρέη που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31/12/13. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται ΦΠΑ, ΕΚΦ, οφειλές στα τελωνεία κλπ οφειλές, που κυρίως αφορά μεγαλοφειλέτες. Όσοι έχουν τέτοιες οφειλές, μπορούν να εξοφλήσουν με μίνιμουμ μηνιαία δόση τα 200 ευρώ (εφάπαξ ή τμηματικά) «κουρεύουν» το 50% της οφειλής τους συνολικά.
– Εάν ο οφειλέτης θελήσει να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του εφάπαξ, το 50% του συγκεκριμένου χρέους κουρεύεται.
– Εάν ο οφειλέτης θελήσει να εξοφλήσει σε δόσεις τις οφειλές του, τότε οσα χρήματα δώσει στην πρώτη δόση , θα κουρέψει το 50% αυτού του ποσού. Από τη δεύτερη δόση ισχύει ό,τι ισχύει για τις 100 δόσεις.
Στη συνολική ρύθμιση μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες έως 31/12/14 που μπορούν να βεβαιωθούν μέχρι την υπαγωγή στη ρύθμιση.
Η κυρία Βαλαβάνη, πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δεν αναγνωρίζουν όσα τους καταλογίζονται και πήγαν στα δικαστήρια. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα εάν δεν έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση και να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων».
Είναι σημαντικό ότι επιτρέπεται να μπουν στη ρύθμιση και όσοι χρωστούν ΦΠΑ, ενώ προβλέπεται κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη έως 50.000 ευρώ. Τέλος, καταργείται το άρθρο 57 του 4174/13, δηλαδή το γνωστό πρόστιμο +10%, 20% κλπ στο σύνολο οφειλής και προσαυξήσεων.
Για χρέη έως 5000 ευρώ, η ένταξη γίνεται άτοκα. Για χρέη πάνω από 5000 θα ισχύει ένα ετήσιο επιτόκιο 3%. Τέλος δίνεται περίοδος χάριτος τριών συνεχόμενων δόσεων, μετά την οποία βγαίνει από τη ρύθμιση και ισχύει ό,τι και σήμερα.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.