Newsroom

Newsroom

Ο βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης ζητά 100.000 ευρώ και τη φυλάκιση δημοσιογράφου λόγω…παράνομης κριτικής

Χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και φυλάκιση για ένα χρόνο του Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews.gr ζητά με αγωγή του ο…

abgenakis

Χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και φυλάκιση για ένα χρόνο του Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews.gr ζητά με αγωγή του ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, θεωρώντας παράνομη την κριτική που ασκείται μέσω της ιστοσελίδας στο πρόσωπό του.

 

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα:

Τη φυλάκιση για ένα χρόνο του υπεύθυνου του Candianews.gr και διαχειριστή της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Αλέκου Ανδρικάκη, και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ζητά με αγωγή του ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, θεωρώντας ότι είναι παράνομη η έννοια της κριτικής που ασκείται στο πρόσωπό του, αμφισβητώντας έτσι ευθέως την ευθύνη του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική στα δημόσια πρόσωπα!

Ο κ. Αυγενάκης οδηγεί το δημοσιογράφο και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Candianews στα δικαστήρια επειδή, τολμήσαμε:

-Να του ασκήσουμε κριτική επειδή τα έβαλε με το Πανεπιστήμιο, στην υπόθεση της ανακήρυξης του Γερμανού ιστορικού Χάνς Ρίχτερ, επισημαίνοντας με σχόλιό μας “Εκεί που πρέπει, εισαγγελείς κι ευαίσθητοι βουλευτές δεν παρεμβαίνουν…” κι επειδή αποκαλύψαμε ότι έστειλε οργισμένη επιστολή επίσης στο Πανεπιστήμιο, όταν δεν ανακηρύχθηκε διδάκτορας (ο ίδιος αναφέρει, ότι αφορούσε στο μεταπτυχιακό) και αναρωτηθήκαμε, με χιούμορ και κριτική θέση, αν το “κόψιμό” του σχετίζεται με την αντίδρασή του απέναντι στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (Δείτε: Ο βουλευτής Ηρακλείου, η αξίωσή του να γίνει διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η… οργή του για το “κόψιμο”!)

-Να ρωτήσουμε τί έγιναν τα εκατομμύρια που υπήρχαν για το “Διεθνές Χωριό Νεολαίας” στον Ζαρό, υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ως “Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητικής Νεολαίας”. Να δώσει δηλαδή, ο ίδιος ή κάποιος άλλος, ένα λογαριασμό για την υπόθεση που επί χρόνια απασχολούσε την τοπική κοινωνία, με συνεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις (Δείτε: Αλήθεια, τί έγιναν το “Διεθνές Χωριό Κρητικής Νεολαίας” και τα 2 εκατ. που προωθούσαν 5 υπουργεία;).

-Να αποκαλύψουμε το έγγραφο για το “κινηματογραφικό ρουσφέτι” λίγο πριν το κλείσιμο της προηγούμενης Βουλής (ΔΕΙΤΕ: Κινηματογραφικό… ρουσφέτι που επιχείρησε ο Κρητικός βουλευτής, λίγο πριν κλείσει η βουλή!- Δείτε το έγγραφο). Μάλιστα στην αγωγή υποστηρίζει ότι κάποιος άλλος έβαλε πάνω στην τροπολογία την κάρτα του με τα προσωπικά του στοιχεία (μας εγκαλεί και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή στην εικόνα φαίνεται το κινητό του τηλέφωνο, σα να είναι κρυφό!) και όχι ο ίδιος. Εδώ βέβαια προκύπτει και το ερώτημα: άραγε τροπολογίες μπορεί να καταθέσει ο οποιοσδήποτε πολίτης κι όχι μόνο ο βουλευτής; Κι αφού δεν μπορεί ο πολίτης να καταθέσει, άραγε υποστηρίζει ότι η τροπολογία κατατέθηκε από άλλο βουλευτή που έβαλε πάνω… τα στοιχεία του κ. Αυγενάκη (αφού η ύπαρξη της τροπολογίας δεν αμφισβητείται ούτε από τον ίδιο).

Η εκδίκαση της αγωγής προσδιορίστηκε για τις 11 Μαΐου 2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Προηγουμένως έχουμε την εκδίκαση 2 άλλων αγωγών, από την πρώην νομάρχη Ηρακλείου και σύμβουλο του άλλοτε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, (στις 13 Μαρτίου 2015) και από τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη (στις 22 Μαΐου 2015).
Να σημειώσουμε ότι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να μας αναγκάσουν να σταματήσουν να κάνουμε κριτική και να αποκαλύπτουμε, όσο κι αν μας απειλούν με φυλακίσεις ή πρόστιμα, την ευθύνη μας να ελέγχουμε κάθε εξουσία και κάθε πρόσωπο που έχει δημόσια λειτουργία, δεν πρόκειται να την αποποιηθούμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και δεν πρόκειται να μετατρέψουμε τη δημοσιογραφία σε μια διαδικασία δημοσίων σχέσεων, όπως πιστεύουν πολλοί από εκείνους που έχουν δημόσια παρουσία και λειτουργία. Η κριτική και ο έλεγχος είναι ευθύνη, είναι δημοκρατικό- αυτονόητο- δικαίωμα- και δεν μπορεί να θεωρηθεί “παράνομη πράξη”, όπως επιχειρούν μερικοί…

aygenakis agogi 2

 

Πηγή: Candianews.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…