Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στο CNN: Η Ελλάδα ήταν σαν άρρωστη αγελάδα που της ζητούσαν συνεχώς γάλα

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας απόψε στο CNN, τόνισε ότι «η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο της ιστορίας», προσθέτοντας ότι…

varoufakis cnn

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας απόψε στο CNN, τόνισε ότι «η Ελλάδα έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο της ιστορίας», προσθέτοντας ότι δόθηκε στους πιο αδύναμους ώμους και η ελληνική πλευρά επιδιώκει μία λογική συζήτηση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολίασε τη δήλωση Μέρκελ από την Ουάσινγκτον πως περιμένει τις προτάσεις της Ελλάδας στο έκτακτο Eurogroup. «Χαιρόμαστε που η κυρία Μέρκελ περιμένει τις προτάσεις μας», είπε στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ. 

Ο κ. Βαρουφάκης, εξήγησε γιατί ήταν λάθος το πρόγραμμα που επελέγη για τη σωτηρία της.  Η Ελλάδα έμοιαζε να ήταν σαν μια εξαρτημένη χρήστης ναρκωτικών που ζητάει την δόση της και αυτό πρέπει να τελειώσει ή σαν άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνέχεια γάλα και αυτό θα οδηγούσε στο θάνατό της, είπε ο υπουργός Οικονομίας. Εξήγησε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά είναι μια λογική συζήτηση τονίζοντας ότι «δεν αρνούμαστε τίποτα».

Ερωτηθείς για το πώς θα γεφυρωθεί το υπάρχον κενό ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε «μύθους» όσον αφορά την Ελλάδα όπως αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι ήταν το 1% αυτών που έχασαν τις δουλειές τους. Ερωτηθείς για το αν τελικά η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πιθανή έξοδο από το ευρώ, και κόσμος θα πηγαίνει στα ΑΤΜ και δεν θα βρίσκει χρήματα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρωζώνη».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…